Forfatter Hans-Willy Bautz var klar med et nyt navn til vingård på Als Odde

ALS: Det kom som en overraskelse for vinavleren Willy Sørensen fra Als Odde, da Levnedsmiddelstyrelsen for kort tid siden kontaktede ham med beskeden om, at han ikke længere må benytte navnet ”Chateau Odde”.

Det skyldes, at der et andet sted i Europa findes et ”Chateau Odde”.

Navnet var ikke et problem, mens Willy Sørensen udelukkende producerede vin til eget forbrug. Men så snart der er tale om en virksomhed med CVR-nummer, gælder der andre regler.

Via Facebook udskrev Willy Sørensen en navne-konkurrence.

Opslaget om konkurrencen kom krimiforfatteren Hans-Willy Bautz fra Haslev for øje, idet hans kæreste har sommerhus på Als Odde.

Nu tænker Hans-Willy Bautz ikke altid i kriminelle baner, så han lagde hovedet i blød og sendte i lighed med 80 andre personer nogle navneforslag. Et af forslagene, ”OddeKystVineri”, faldt i god jord hos Willy Sørensen, som præmierede det med to flasker vin af egen avl.

Navnet er meget passende, mener Willy Sørensen, der har 800 vinstokke på en sommerhusgrund på Als Odde tæt ved Mariager Fjord. Andre 400 vinstokke står i en gammel frugtplantage på Petersborgvej ved Als, hvor vinproduktionen finder sted i et renoveret hus fra år 1900.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...