Både i kirken og i Havnens Fælleshus var der sang og musik

ALS/ØSTER HURUP: Onsdag 31. juli var der gang i den kirkelige sang og musik i både Als og Øster Hurup.

Om eftermiddagen var der koncert i Als Kirke, hvor jazztrioen ”Organic3” spillede jazz-versioner af 10-12 af de mest kendte danske salmer.

Niels Ole Sørensen, der leder trioen fra sit kæmpe store Hammond Orgel, og som til daglig er organist i Frederikshavn, har lavet mange jazzarrangementer over de salmer, han spiller søndag efter søndag i sin kirke. Sammen med Uffe Steen på guitar og Esben Bach på trommer skaber han et lydunivers, der på én gang er lyrisk og melodiøst, festligt og til tider voldsomt.

En stuvende fyldt Als Kirke applauderede voldsomt efter sidste nummer og fik fremtvunget ’Du, som har tændt millioner af stjerner’ som ekstranummer - og alle gik glade hjem.

Sommeraften i Øster Hurup

En del mødtes igen om aftenen på Øster Hurup Havn til sommerens sidste fælles aftensang.

Alle onsdage i juli har Als-Øster Hurup Kirkekor (som de foregående år) sunget for til fælles aftensang, og efter fire udendørs arrangementer, måtte man i aftes søge inden for i Havnens Fælleshus.

Trods vejret var der mødt lidt over 100 op, og de kunne - næsten - stuves sammen i fælleshuset. Enkelte måtte dog synge med uden for døren under deres paraplyer, men det blev taget med godt humør.

Ingen gik hjem, før sidste sang (’Du, som har tændt millioner af stjerner’!) var sunget, og alle blev indbudt til et glædeligt gensyn onsdag 1. juli 2020.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...