SKØRPING: Onsdag 24. januar kl. 19.30 kan man opleve en af de mest kendte nulevende salmedigtere i Skørping-Fræer Sognegård, nemlig Lisbeth Smedegaard Andersen.

Her kommer deltagerne både til at synge nogle af hendes salmer og høre hende fortælle om de tanker, man gør sig som salmedigter, og om det billedsprog, en ændret omverden kalder på, som hun forklarer før sangaftenen.

Nye salmer udspringer af forholdet mellem tradition og fornyelse. Vores verden har forandret sig siden Kingos, Brorsons og Grundtvigs tid, samfundet er gået fra enevælde til demokrati, og hvor 80 procent af Danmarks befolkning dengang boede på landet og kun 20 procent i byerne, er forholdet i dag det omvendte.

- Men selvom vi har en anden baggrund, så stiller mennesker stadig spørgsmål om troen og meningen med det hele, og ligesom en præst i sin prædiken igen og igen må forsøge at fortolke evangeliet, så det kaster lys ind over den verden, vi lever i, sådan må man også som salmedigter forsøge at finde det billedsprog, der kan give liv til en nutidig tolkning af evangeliet, så folk kan synge med på en salme og føle, at det er udtryk for deres tro, håb og bøn. Til det behøver man den inspiration, der kommer fra naturen, fra billedkunsten, fra litteraturen og fra den dagligdag, man nu engang lever i, siger hun.

Skørping Sangforening under ledelse af Søren Steen Nielsen medvirker, og organist Per Bach sidder ved flyglet.

Lisbeth Smedegaard Andersen har i øvrigt også skrevet en salme direkte inspireret af Skørping Nykirkes nye altertavle i glas - skabt af den færøske kunstner Tróndur Patursson.

Hendes påskesalme "Længe gik mennesker" blev uropført i Skørping Nykirke i marts 2016. Kirkens egen organist, Per Bach, har komponeret melodien.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...