Torsdag er Visborg Husflidsforening vært ved et debatarrangement

VISBORG: Torsdag 28. november 2019 kl. 19.00 er Visborg Husflidsforening vært ved et debatarrangement.

Hans Grishauge, der er kendt som højskolemand og projektmager, lægger op til en diskussion om håndværk og dannelse.

Alt for ofte anerkendes det ikke, at håndens arbejde også kræver viden, omtanke og gode kundskaber, siger Hans Grishauge, der gerne vil slå et slag for anerkendelse af håndens arbejde og al den viden, som godt håndværk forudsætter.

Evnen til at fordybe sig, evnen til at tilegne sig ny viden både bogligt og praktisk går måske også gennem håndværk. Skårup Skole på Sydfyn arbejder med at øge børns læselyst gennem håndværk.

Samfundet kommer til at mangle dygtige faglærte håndværkere i de kommende år, hvis ikke flere tager en faglig uddannelse. I mange år har det handlet om, at så mange som muligt skulle have en studentereksamen fra det almene gymnasium og derefter tage en videregående uddannelse. Har det ført til, at vi har glemt, at forudsætningerne for en del af dansk succes på eksportmarkederne hænger sammen med, at vi har gode håndværkstraditioner og derfor laver gode produkter?

Men er der stadig plads til et godt håndværk i Danmark?

Visborg Husflidsforening – det kreative univers – vil gerne lægge op til debat om, hvad godt håndværk er, og hvordan koblingen til dannelse skal forstås.

Vi oplever, at mange slet ikke kender de muligheder, der er, når man gerne vil arbejde i træ, sten eller ler, når man gerne vil udsmykke med glas eller på porcelæn og glas, eller strikke, sy eller skabe noget andet med hænder og hoved. Vi håber, at vi med dette arrangement kan koble vigtige samfundsemner med hverdagen, siger formand Jens Lund, og at mange har lyst til at diskutere dette emne.

Det er gratis at deltage i arrangementet. Kaffe og brød kan købes.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...