Seks dage i uge 42 kører veterantoget mellem Mariager og Handest

MARIAGER/HANDEST: I efterårsferien fløjtes der på ny afgang for veterantoget mellem Mariager og Handest.

Seks dage i børnenes efterårsferie inviterer veteranbanen på kastanjetur ud i efterårets smukke gyldne farver.

Man kan stå på enten i Mariager eller i Handest, og hvorfor ikke benytte lejligheden til at samle kastanjer og tage dem med hjem?

Såvel i True som på stationen er Vester Tørslev er der store gamle kastanjetræer, der blev plantet, da privatbanen åbnede for mere end 90 år siden.

Disse gamle kæmper er også i år leveringsdygtige i frugter til fantasifulde og traditionsrige kastanjefigurer.

For at der skal blive tid til at samle kastanjer gør veterantoget ekstra ophold på stationerne, og turen med det gamle veterantog frem og tilbage mellem Mariager og Handest tager derfor også ca. to timer.

I Handest skal lokomotivet ud på drejeskiven for at blive vendt, inden turen går tilbage til Mariager.

Stationskiosken i Handest er åben, og her er der mulighed for at få sig en kop friskbrygget kaffe eller en øl eller vand, og børnene kan få sig en is.

Børnene har også mulighed for at køre med den røde skinnebus på modelbanen, der står opstillet i stationens pakhus

Køreplanen for kastanjetogene i efterårsferien er den samme som i sommer. Tirsdag og lørdage køres med historiske motortog, og torsdag og søndage kører det gamle damplokomotiv.

Trekantruten med bus, båd og tog vil ligeledes være i drift i efterårsferien efter sommerkøreplanen. Dog med undtagelse af torsdag og den allersidste søndag.

Hele familien er naturligvis meget velkommen til at tage madkurven eller eftermiddagskaffen med i veterantoget og nyde forfriskningerne undervejs eller på stationen i Handest.

Det gør blot turen endnu hyggeligere.

- Så har I lyst til at se Mariager Fjord og skovene deromkring i de flotte flammende efterårsfarver i ro og mag og i historiske rammer, så planlæg allerede nu en tur med veterantoget i efterårsferien, opfordrer veteranbanens driftsbestyrer Jan Eriksen.

Torsdag 17. oktober indbyder veteranbanen ekstraordinært til en (u-) hyggelig aftentur med Halloween-toget ud i den mørke oktobernat med lidt gys og med ristede skumfiduser i Handest.

Halloween-toget kører fra Mariager station kl. 17:30 og er tilbage i Mariager igen kl. 19:30.

Børn under 12 år, der møder op med en udskåret græskarlygte, kommer gratis med toget ifølge en voksen.

- Og det er muligt på forhånd at booke billet til veterantogene via VisitMariagerfjords hjemmeside, påpeger driftsbestyrer Jan Eriksen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...