Hadsund Roklubs seniorer tager imod nye roere

HADSUND: Den nye Ro-sæsson er godt i gang, og Hadsund Roklubs seniorgruppe er klar til at modtage nye roere til instruktion i de to grupper: Motionister og Pensionister, hvor uddannelsen foregår over 6-8 instruktioner i løbet af maj måned.

- Som ny roer bliver man modtaget i klubben, og informeret om hvilke muligheder roklubben kan tilbyde, oplyser en af tre kontaktpersoner Anders Tinggaard. Instruktionen omfatter roning i teori og praksis, kendskab til bådene, de rigtige udtryk, kommandoer som bruges ved roning, og ro færdigheder, og der er flere uddannede instruktører i begge grupper!

- Krav til nye roere er dog, siger Anders Tinggaard videre: Du skal kunne svømme 300 meter - (årlig svømmeprøve) – være bevægelig, have god balance, og kunne skifte plads i bådene, men alt øves dog undervejs.

Motionisterne

træner hver tirsdag og torsdag aftener, og har Kirsten brink og Hans Pedersen som instruktører og Ingelise Christiansen som kontaktperson.

Pensionisterne

træner hver mandag og onsdag morgener, og trænes af Anders Tinggaard og Ove Holm og Birgit Christiansen om kontaktperson.

Socialt samvær er vigtigt

Der er et godt socialt miljø i Roklubben, hvor bl.a. P-roerne har hyggeligt samvær med kaffe m.m. efter roturene.

Og der arrangeres forskellige ro-ture i løbet af sæsonen – madpakketure på fjorden, eller besøg hos andre klubber, mulighederne er mange hvis man vil!

Sluttelig siger Anders Tinggaard: Roning er en sund sport – der giver god motion – frisk luft og skønne oplevelser og ikke mindst hyggeligt og socialt samvær både på vandet og i klubben i øvrigt.

P-Roerne – tæller ca. 50 aktive medlemmer – der enten roer på vandet eller træner i romaskinerne, men vi vil meget gerne være mange flere, fastslår Anders Tinggaard.

Opstart i 1999

I 1999 startede en gruppe tidligere roere en afdeling op for P-roere, og det har været en succes siden.

P-roerne er nu en flok på 50-60, der er blevet for gamle til at være på arbejdsmarkedet, men føler sig absolut ikke gamle, og roklubben ville mere eller mindre stå tom hver formiddag, hvis det ikke var for P-roerne.

Stort set alle kan lære at ro i moderat tempo - det er ikke strengt, fortæller en at deltagerne Birgit Christiansen, vi får frisk luft og masser af snak og hygge, og så får vi energi og ideer til at foretage os så meget andet.

I vinterhalvåret foregår træningen i roklubbens motionscenter i romaskiner og på motionscykler.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...