Erling Thomsen - giver søndag jubilæumskoncert på det nu 25 år gamle orgel i Astrup Kirke.

ASTRUP: Orgelet i Astrup Kirke har det aktuelt noget bedre end selve kirken, der som omtalt i NORDJYSKE Stiftstidende, onsdag, er begyndt at slå revner og derfor står overfor en gennemgribende renovering i løbet af de kommende år.

Orgelet i Astrup kan netop i år fejre 25 års-jubilæum, og har dermed tjent kirken upåklageligt gennem et kvart århundrede.

Søndag markeres orgeljubilæet med en koncert, hvor tidligere domorganist Erling Thomsen demonstrerer orglets mange forskellige facetter.

Erling Thomsen er en af landets dygtigste organister og har som domorganist siddet på orgelbænken i Budolfi Kirke i Aalborg i en årrække.

Inden han kom til domkirken i Aalborg, var han i mange år været rektor på Vestervig Kirkemusikskole, hvor han har stået i spidsen for at uddanne organister til hele landet.

Erling Thomsen har til lejligheden sammensat et program, der dufter af advent og jul og samtidig tager tilhørerne med på en musikalsk rejse gennem tysk, dansk og fransk orgeltradition.

Orgelet i Astrup Kirke har 18 stemmer og er bygget af P. Bruhn og Søn.

- Og det er ikke mange landsbyer på Astrups størrelse, der har et orgel som dét, lyder det ikke uden en vis stolthed fra sognepræst Morten Krogsgaard Holmriis.

Orgelkoncerten er gratis, og der vil efter koncerten blive serveret kaffe og kage til alle koncertgæster.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...