Først var det coronaen, der var problemet - nu skal Øster Hurup Kirke renoveres

Søndag 26. juli bliver - indtil videre - sidste chance for at komme til gudstjeneste i Øster Hurup Kirke.

Kirken skal renoveres henover efteråret, og det markeres på den sidste søndag i juli med en særlig ”nedlukningsgudstjeneste”, inden håndværkerne efter planen holder deres indtog først i august.

- Mange er allerede via vores kirkeblad bekendt med, at vi har fået problemer med kalkningen af vores kirke.

- Kalken faldt ganske enkelt af, og Kirkeministeriets kalkningstjeneste har forklaret, at grunden er, at kirken oprindeligt har været bemalet med limfarve.

- Derfor bliver vi desværre nødt til at lukke kirken hele efteråret - med virkning fra 2. august, forklarer menighedsrådsformand Lis Jepsen.

Hun beklager meget at skulle lukke Øster Hurup Kirke endnu engang i et år, hvor kirkegangen i forvejen har været hårdt ramt af corona-situationen.

Konfirmationer, bryllupper og barnedåb har været udsat og er fortsat underlagt en række restriktioner, der indebærer, at kirken flere gange har været fyldt af dåbsgæster, så det har knebet med plads til de almindelige kirkegængere.

Søndag 26. juli løses problemet dog ved at holde to gudstjenester - en dåbsgudstjeneste om formiddagen og så den særlige nedlukningsgudstjeneste om eftermiddagen.

Nedlukningsgudstjeneste bliver festliggjort med vægt på musik og sang, og kirkesølv, bibel og døbefond bliver helt symbolsk bragt ud af kirken, så renoveringen kan gå i gang.

Prædikant er sognepræst Anne Bundgaard Hansen og ved orglet sidder Troels Kold.

Håbet er, at Øster Hurup Kirke kan genåbne 1. søndag i advent.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...