Koncerterne finder sted 11. og 13. december

ALS/ØSTER HURUP: Als-Øster Hurup Kirkekors julekoncerter finder i år sted tirsdag den 11. december i Øster Hurup Kirke og torsdag den 13. december i Als Kirke.

Koret ledes som sædvanligt af den lokale organist Troels Kold - som denne gang overlader det meste af akkompagnementet til pianisten Lili Olesen, der mange gange tidligere har hjulpet med at få klaveret til at lyde som de store symfoniorkestre, musikken er skrevet til.

Programmet i år består af julesalmer (selvfølgelig!), et par store julefantasier og en sats fra Niels W. Gades kantate ”Die heilige Nacht” (”Julenat”). Værket er skrevet for dobbeltkor, men er i denne sammenhæng arrangeret, så Als-Øster Hurup Kirkekors knap 40 sangere kan dække alle stemmer.

Koret synger også en sats af Mendelssohns kantate ”Wie der Hirsch schreit”. Det er den tyske tekst til det gamle latinske bibelvers ”Sicut Cervus”, som også er oprindelsen til den danske salme ”Som tørstige hjort monne skrige” - en tekst, der går igen og igen i både den katolske og protestantiske kirkemusik.

Vi får også besøg af nabosognenes kirkesanger, Anders Lillebæk Jacobsen, der spiller altsaxofon til to julesange fra den lettere afdeling, nemlig ”Last Christmas” og ”Mary’s Boy Child” (”For længe sid’n i Betlehem”). Så sammen med en række jule-fælles-salmer, skal der nok blive fyret op under julestemningen!

Koncerterne varer ca. en time, og kirkebil kan benyttes. Der er naturligvis gratis adgang.

Hvis der er nogen, der ikke kan hverken 11/12 eller 13/12, er der mulighed for at opleve koret synge samme program i Stenild Kirke (nordvest for Hobro) allerede søndag den 9. december kl. 15 - så ingen skal snydes for muligheden for et komme godt og grundigt i julestemning!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...