Sidste frist for at tilmelde sig er lørdag 19. december

Julen betyder traditionelt travlhed for personalet tilknyttet kirkerne, men Corona-krisen betyder ekstra travlhed for blandt andre personalet ved kirken i Als, hvor en enkelt julegudstjeneste den 24. december om eftermiddagen er erstattet af tre.

Baggrunden for at præst, organist, kirkesanger og ringer og graver skal af sted både formiddag og eftermiddag er corona-begrænsningen af kirkegængere. De skal den 24. i år fordeles over tre gange.

Første gang er der julegudstjeneste kl. 11, derefter kl. 13 og endelig kl. 15. Hvis man ønsker at deltage i en gudstjeneste skal man tilmelde sig på forhånd, senest lørdag 19. december, og angive det ønskede tidspunkt. Det kan dog blive nødvendigt at flytte rundt på de enkelte kirkegængere, hvis der tilmelder sig for mange på et bestemt tidspunkt, oplyser kirkekontoret.

Det bliver sognepræst Anne Bundgaard Hansen, der står for gudstjenesterne i Als.

Kirken i Øster Hurup er fortsat lukket på grund af den omfattende restaurering, og julegudstjenesten her flyttes til Multihuset i byen, hvor den store idrætshal kl. 14 kommer til at danne ramme. Her står sognepræst Iben Brejner Højgaard for højtideligheden.

Traditionelt slutter eleverne på Havbakkeskolen i Als også af med en kort gudstjeneste op til juleferien. Den bliver i år også delt op i tre fredag 18. december henholdsvis kl. 9, 10 og 11, hvor det er Anne Bundgaard Hansen, der forretter gudstjenesterne.

Både Als og Øster Hurup er julepyntet på normal vis, og der er kommet lys paraplyen på Springvandspladsen i Als. I første omgang, da lyskæderne blev ophængt omkring gadekæret stod paraplyen uden tændte lamper. Der var ikke kommet sikkerhedsanordning op på lysmasten hvorfra strømmen hentes, men det er der nu.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...