Lørdag jules der på Nordjyllands Historiske Museum i Hadsund

HADSUND: Lørdag middag 1. december og nogle timer frem, jules der på livet løs på Nordjyllands Historiske Museum, Rosendals Alle 8 i Hadsund

- Der kan klippes nisser, juletræer, og stjerner til servietholdere. Der kan klippes hjerter, der flettes, og kræmmerhuse, der limes, der kan males på A4 ark, eller på kort m. konvolut til en god ven, eller en af bedsteforældrene, en moster, faster, tante eller onkel, fortæller daglig leder af Arkivet, Birte Overgaard.

Der kan også købes lodder til lotteri, som byens forretninger har sponsoreret gevinster til, og endelig er der en lille udstilling, der fortæller julekortets historie, og hertil er der en tipskupon til børn eller barnlige sjæle, hvor man kan være heldige at vinde en præmine, men de heldige udtrækkes først kl. 15:45.

Og skulle man være blevet tørstig og lidt sulten, kan der også købes julegløgg, æbleskiver, saftevand eller kafe/te.

Oppe på 1. sal er Arkivet åbent, og her kan du se og spørge om, hvad de frivillige arkivister egentlig laver, og læse et par af de beretninger, de har liggende på arkivet, og som er lagt frem i dagens anledning.

- Det er ikke et bibliotek, så ser du noget interessant på en af hylderne, så bed om lov til at få det ned og se på. Det er vigtigt for os, at arkivalierne står i en bestemt orden, slutter Birte Overgaard, så derfor ingen selvbetjening.

Det er også muligt, at du kan få en af dem til at vise dig, hvad der lige nu er langt ud på nettet. Med tiden kommer der mere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...