Den er rykket til det nye anlæg i byen

ALS: Bronzebusten af Jens Jensen på en granitsøjle, en af foregangsmændene indenfor blandt andet husmandsbevægelsen, har fået ny plads i Als.

Den er rykket til det nye anlæg, der afløser rosenbedet i krosvinget, Hadsundvej, Øster Hurupvej og Helberskovvej.

En række frivillige borgere i Als har de seneste dage arbejdet med at ændre det lille anlæg, hvor der bliver plads til at slappe af i et par udendørs sofaer, ligesom der er plads til kørestolsbrugere, der herfra kan betragte byens liv.

Efter roserne blev fjernet, er hele området planeret, og der er opsat pæle med kæder for at afgrænse arealet ud mod fortovet. Der er ligeledes opstillet krukker med planter. Tilbage står at overfladebehandle området, så det ikke sumper til i regnvejr.

Busten af Jens Jensen har, siden den blev afsløret i 1931, ca. et år efter han døde i Als, været placeret forskellige steder i byen. Oprindelig stod den i Havbakkerne, men blev senere flyttet til anlægget på Springvandspladsen. Da dette anlæg blev lavet om, rykkede den til hjemstavnsmuseet ved Blokkerne. Da museet blev væltet, flyttede den til det nyanlagte anlæg mellem Vikingvej og Smedevej og så nu til Jens Jensens plads. I årenes løb har han skuet ud over byen mod øst, vest og nord..

Jens Jensen var født i 1867 ved Hobro. Han og hustruen flyttede til Als Brohuse, hvor han oparbejdede et mønster husmandssted, og sideløbende arbejdede han for husmandsbevægelsen. Han var blandt andet med til at stifte Aalborg Amts udstykningsforening i 1909 og var initiativtager til udstykningen af herregården Store Restrup - og til at få hovedbygningen indrettet til husmandsskole.

Han døde i 1930 og blev begravet på kirkegården i Als.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...