Kristian Marius Andersen kender orglet bedre end de fleste

ØSTER HURUP: Mandag 8. juli i Øster Hurup Kirke kan man opleve noget helt usædvanligt på kirkens lille, men fine orgel. Kirken får besøg af Kristian Marius Andersen, som er kendt langt ud over landets grænser som en usædvanlig virtuos på instrumentet, som han behersker bedre end de fleste.

Troels Kold, manden bag koncerten, fortæller: Han arbejder til daglig som organist i Herning, men turnerer også rundt i hele Europa og resten af verden som akkompagnatør for det berømte Herning Kirkes Drengekor, som under ledelse af Mads Bille er vokset ud af ingen ting på den jyske hede, til at være kendt for sine utroligt dygtige drengesangere over hele den korinteresserede verden.

Ud over at ledsage koret på orgel i de store messer og kantater, spiller Kristian Marius Andersen også sine egne soloafdelinger på de orgler, der findes i de kirker, hvor koncerterne finder sted. Han er således vant til at skulle få det bedste ud af et orgel, han ikke kender i forvejen, og det skal blive spændende at opleve, hvad han kan få ud af orglet i Øster Hurup.

Ud over at være en usædvanlig virtuos orgelkunstner, er Kristian Marius Andersen også noget så usædvanligt som en mester i improvisation - en færdighed, der var meget dyrket i den tidlige klassiske musik (barokken), men som nu stort set kun findes i jazzens verden. Man vil til koncerten i Øster Hurup kunne ”bestille” en improvisation over en sang eller en salme, man foreslår på stedet - og han vil så improvisere over denne i kortere eller længere tid, alt efter hvad han bliver inspireret til.

Forhåbentlig vil mange finde vej til Øster Hurup Kirke og denne usædvanlige gæst. Koncerten starter kl. 14:00, og vil vare en god times tid, og der er gratis adgang

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...