Hadsund Sejlklub har travlt i sommermånederne

Hadsund Sejlklub ligger på nordsiden af Mariager Fjord midt mellem Als Odde og Hobro, omringet af en idyllisk natur, der med skov og bakker skaber læ for sejlklubben, både sommer og vinter.

Hadsund Sejlklub blev stiftet i maj 1943, hvor tobaksforhandleren Ove Hvims indkaldte til den stiftende generalforsamling.

Hadsund sejlklub ligger på den vestlige side af Hadsund Broen, og det gør, at det er nemt at tage en aftentur i sin motorbåd eller sejlbåd. Det tager ca. 10-15 minutter at sejle til Thygeslund hvor der så bliver vand nok til at kunne sejle med sejl.

Hvis man ønsker at tager ud af fjorden, åbner Hadsundbroen hver hele time hele sommerperioden. Dette giver dermed fleksible muligheder for at kunne sejle ud af fjorden, hvis det er det man ønsker.

I Hadsund sejlklub møder du venlige og hjælpsomme klubkammerater i alle aldre. At kende vigtigheden af at hjælpe hinanden er en nødvendighed, når båden skal op eller i vandet, eller når masten skal på. Der er altid behov for en hjælpende hånd, og derfor er fællesskabet vigtigt.

Alle i Hadsund sejlklub er der fordi de holder af fjorden. Fælles er de om en passion for sejlerlivet, men også hyggen og det sociale fællesskab. Denne atmosfære er især nem at finde i sommerperioden, når vejret er godt.

Masser af aktiviteter

Hadsund Sejlklub har mange aktiviteter at byde på hen over sommeren.

Der er blandt andet planlagt tre musikarrangementer, en fælles familietur til Høllet, sommerfest og en herretur der vare fra torsdag eftermiddag til søndag, hvor turen går ud af fjorden.

I den forbindelse har klubben eksempelvis besøgt Læsø, Anholt, Bønnerup og mange andre steder.

Kapsejladser

Der er kapsejlads på fjorden hver onsdag i forår og efterår, hvor der primært er for ynglingesejlere.

Alle kan imidlertid deltage med deres sejlbåde, men sejlbådene får tildelt et handicap afhængigt af hvilken størrelse båden har.

I 2019 er Hadsund sejlklub vært for Danmark Mesterskaberne i kapsejlads for ynglinge- DM afholdes over 3 dag i september måned.

Yderligere er klubben ejer af en J70 Båd, som bruges til kapsejlads med en fast besætning. Båden og besætningen deltager i år i VM i uge 36 i England

Foredrag og kurser

Om vinteren har der været diverse sejlforedrag.

Det ene foredrag var ”Over Atlanten” med Signe Dorothea Storr, hvor både medlemmer og ikke-medlemmer havde mulighed for at deltage.

Der er også blevet afholdt duelighedskursus hen over vinteren og et radiokursus i VHF/DSC i april måned.

For at styrke sammenholdet og længslen efter at komme ud på fjorden, er der hver fredag en fredagscafe med kaffe og kage hen over vinteren.

Klubben tilbyder også deres medlemmer mulighed for at vedligeholde deres svømmerfærdigheder. Klubben har nemlig lejet sig ind i svømmehallen en gang om ugen hen over vinteren, hvor medlemmer kan tage egen husstand med.

Vinterbadning og klubhygge

Hvis man har lyst til at udfordre sig selv, tilbyder sejlklubbens Vikingelaug vinterbadning fra september måned i vinterperioden tirsdag, torsdag samt lørdag og søndag.

Klubben byder på en hyggelig atmosfære med et dejligt lyst klubhus. Klubhuset har et stort velindrettet køkken med et godt udvalg af køkkenremedier, og en overdækket sydvendt terrasse ud mod fjorden og havnefronten.

Der er også et stort grønt område og legeplads, hvor børnene kan lege og hygge sig, når far og mor sidder på terrassen og nyder solnedgangen.

Sund økonomi

Klubben er velorganiseret og har en sund økonomi, og dette betyder, at der er mange faciliteter for klubbens bådejere.

Det betyder også, at når man har betalt sit årlige kontingent, har man fri adgang til mastekran, jollekran, mastehal, boogietrailer, højtryksrenser, fælles værktøj, slibemaskiner, svejseapparat og vådstøvsuger samt svømning om vinteren.

Havnepladsen er bygget op med et skinnesystem, hvor hver bådejer har sin egen bedingsvogn, som giver den enkelt bådejer en større fleksibilitet hele året til at bestemme, hvornår man vil søsætte, eller hvornår man vil op af vandet.

Hvis der skulle opstå problemer med båden hen over sommeren, kan man altid tage den op uden beregning. Eksempelvis i sommeren 2018 havde mange på fjorden problemer med Ruer, og der kunne vi se, at mange af vores medlemmer var glade for at kunne tage deres båd op og rense den af uden omkostninger, siger formanden.

Hvis man har en bedingsvogn som passer til sin båd, tager det ikke mere end en time at afrense sin båd og sætte den i vandet igen.

Klubben har ganske få ledige pladser til fornuftige penge. Mange tror, at det er dyrt at have en bådplads. Men det er ikke dyrere end så mange andre hobbys.

En 36 fods båd som er 3,5 m bred koster 4.950 kr. om året dertil kommer der et indskud på kr. 17.500.- som engangsindskud, ved opsiger sin bådplads får man 80 % retur efter gensalg af bådpladsen.

Med dette årlige kontingent kan man frit bruge alle klubbens faciliteter gratis.

Nye medlemmer

er altid velkomne og bestyrelsen viser gerne rundt, og har man lyst til at vide mere om Hadsund Sejlklub, er man meget velkommen til at kontakte formand Jens Nørgaard der oplyser, at alle kontaktoplysninger finder på klubbens hjemmeside: hadsundsejlklub.dk

Bestyrelsen kan også være behjælpelig med at finde et medlem, som evt. vil vise sin motorbåd eller sejlbåd frem og give en prøvesejlads på fjorden.

- På den måde vil du hurtigt kunne skabe dig et netværk og erfaring til køb af netop den båd du ønsker, slutter Jens Nørgaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...