Menighedsrådet i Skelund har inviteret en lutheransk præst fra Hviderusland

SKELUND: En præst fra Hviderusland vil søndag 20. januar være blandt menigheden i forbindelse med gudstjenesten i Skelund Kirke.

Den hviderussiske gæst med navnet Vladimir er den eneste lutheranske præst i Hviderusland, ligesom der kun er én lutheransk kirke, nemlig i byen Grodno.

Besøget er kommet i stand via Skelund menighedsråds kasserer, Poul Degn Jensen, der flere gange har besøgt Vladimirs kirke i Hviderusland.

- Kirken er oprindelig grundlagt af en overvejende tysk menighed for ca. 250 år siden. Under den russiske revolution i 1917 blev kirkens menighed sendt til Sibirien, kirken lukket og kirkegården sløjfet, siger formand for menighedsrådet i Skelund, Jan Thøgersen.

I 1992, da Hviderusland blev selvstændigt, åbnede kirken igen og fremstår i dag nyrestaureret, og en lille, men meget aktiv, menighed på 250-300 danner grundlag for kirken.

Andre steder i Hviderusland opstår der dog gradvis mindre, men stærke grupper, der tilslutter sig den lutheranske kirke. Ellers er landet stærkt domineret af den katolske og den russisk-ortodokse kirke.

Efter gudstjenesten vil Vladimir i kirkehuset i Skelund fortælle om kirkelivet og livet i det hele taget i Hviderusland.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...