Jørgen Pedersen kan 11. januar fejre 50 års jubilæum som kroeejer for foden af Rebild Bakker

REBILD BAKKER: Lørdag 11. januar er det præcis 50 år siden, Jørgen Pedersen tiltrådte som direktør for og medejer af Rold Stor Kro, der er smukt beliggende med Rebild Bakker, Troldeskoven og Gravlev Ådal som nærmeste naboer.

- Jeg kan huske, at Rold StorKro allerede var blevet bortforpagtet til anden side, men de sprang fra i sidste øjeblik. Sammen med mine gode samarbejdspartnere Vagn Callisen og Jørgen Basse kom vi så i stedet med et bud, der blev accepteret.

Drømmen kunne dermed gå i opfyldelse, og vi fik nøglerne den 11. januar 1970, fortæller Jørgen Pedersen, der dengang kom fra et job som direktør på Hotel Tre Ege i Aarhus.

Starten med Rold StorKro var dog vanskelig. Trioen havde nemlig overtaget et meget nedslidt hotel med få gæster.

Samtidig havde hotellet fået tilnavnet ”Kjøwenhavnerhotellet”, idet Jørgen Madsen, hotellets første direktør i 1958, havde satset stort på at tiltrække et købestærkt publikum - primært fra hovedstaden.

Som årene gik mistede Rold StorKro imidlertid tiltrækningskraften. Samtidig havde man på det tidspunkt ikke behandlet den lokale befolkning særligt godt, hvilket betød, at der var få gæster i begyndelsen.

Stort stampublikum

Jørgen Pedersen indså derfor hurtigt, at skulle Rold Stor Kro for alvor blive en succes, skulle der først og fremmest satses på de lokale, samtidig med, at der også skulle bruges energi og penge på fornyelser – blandt andet et nyt, lækkert svømmebassin.

Det blev der taget fat på, og sidenhen har hotellet fået adskillige tilbygninger, både værelser, selskabslokaler, ligesom restauranten er blevet moderniseret og udvidet.

- Vi har i dag rigtig mange lokale stamkunder, men det er klart, at selve hoteldelen mest er for folk, der rejser efter det. Her har vi også opbygget et stort stampublikum, som vi gør meget ud af at forkæle lidt ekstra. Blandt andet kan man blive guld-, sølv- eller bronzegæst og derigennem opnå en række fordele, fortæller Jørgen Pedersen, der i tidens løb har haft mange kendte gæster på besøg.

- Simon Spies besøgte os ofte med hele sit harem og hunden, og jeg husker, at han ved en lejlighed sagde til mig, at Rold StorKro ikke er et hotel, det er et hjem. En bemærkning, der er yderst rammende, fordi vi netop ønsker at være et sted, hvor man føler sig hjemme.

Stamkunder

- Blandt vores stamkunder har vi også nogen, der er kommet her hvert år, siden jeg startede for 50 år siden, og dem har man selvfølgelig fået et helt særligt forhold til.

Til vores jule- og nytårsophold oplever vi eksempelvis også, at der kommer tredje generation af familier for at holde de aftener på vores hotel, fortæller Jørgen Pedersen, der i dag ejer Rold Stor Kro sammen med Lars Kæp Jensen.

- Lars er en fantastisk partner, der skal have stor ros for de seneste år at have styrket vores private selskaber og arrangementer betydeligt, ligesom vi også har fået rigtig godt gang i forretningsmøder og erhvervsarrangementer.

- Lars og jeg ejer hver en halvdel af hotellet, og når jeg ikke ønsker at fortsætte mere, overtager min hustru Bente min andel. Hun har nogenlunde samme alder som Lars, og med deres dygtighed og engagement er den fremtidige drift og fortsatte positive udvikling af hotellet sikret, fortæller Jørgen Pedersen, der i 2019 kunne fejre sin 80-års fødselsdag, men som stadig er yderst aktiv på hotellet.

- Jeg er her hver eneste dag og tager mig blandt andet af personalepleje og det med markedsføring og PR. Samtidig går jeg rigtig mange guidede ture med gæsterne. Det bliver nok til 100 ture om året, så det er også med til at holde mig godt i gang.

Startede som tjenerelev

Jørgen Pedersen stammer oprindeligt fra Næstved, hvor han, efter at have haft fritidsjob på et gartneri, valgte at tage en tjeneruddannelse på Hotel Vinhuset. Det var i 1953.

- Jeg kan huske, at det var til stor fortvivlelse for mine forældre, særligt min mor, at jeg valgte restaurationsbranchen, men det har jeg nu ikke fortrudt ét sekund.

- Det er en livsstil at være i denne her branche, hvor jeg nu altså har haft det privilegium at drive Rold Stor Kro i 50 år. Hver dag er en ny forestilling, hvor man skal præstere det ypperste. En forestilling, som jeg sætter stor pris på at være en del af, slutter Jørgen Pedersen.

Jørgen Pedersens 50 år på Rold StorKro fejres med en reception lørdag 11. januar 2020 klokken 12-16.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...