Det spørgsmål stiller landdistriktsrådet på sit møde 4. februar

MARIAGERFJORD: Hvad gør en landsby levedygtig? Det vil man kunne høre nogle bud på, når landdistriktsrådet i Mariagerfjord Kommune mandag 4. februar kl. 17 holder sit årsmøde i Assens Hallen.

Landdistriktsrådet har i år valgt at tage afsæt i en række anbefalinger, som blev fremlagt af en kommission i 2018.

Anbefalingerne spænder fra nationale tiltag i forhold til planlovgivning til lokale tiltag om mere samarbejde mellem landsbyerne og bedre udnyttelse af faciliteter m.v. Desuden er der til stadighed fokus på den offentlige service i de mindre lokalområder.

Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard vil fortælle om de 17 anbefalinger og komme med konkrete bud på, hvordan disse kan omsættes kommunalt og lokalt.

Steffen Damsgaard er kendt i offentligheden som en aktiv debattør, når det gælder landdistrikternes vilkår. Som formand er han i tæt dialog med de politiske beslutningstagere på Christiansborg.

Efter fællesspisning vil årsmødet lægge op til gruppedrøftelser om udvalgte temaer, bl.a. samarbejde, erhvervsudvikling, adgang til natur og forbedring af infrastruktur.

I grupperne skal deltagerne drøfte lokale bud på løsninger, der bl.a. kan bruges i forhold til det paragraf 17 styk 4-udvalg, som byrådet har besluttet at nedsætte for at varme op til en ny kommunal landdistriktspolitik.

Landdistriktsrådets formand Kim Knudsen vil på årsmødet fortælle om rådets arbejde og fremadrettede planer.

- Landdistriktsrådet glæder sig altid over, at vi på årsmødet får signaler om, hvad der går godt og skidt ude i lokalområderne. Det gør at vi kan blive mere skarpe i vort arbejde, siger han.

På årsmødet hædrer landdistriktsrådet ligeledes årets ildsjæl. Titlen går til en eller flere personer, der har gjort en tydelig forskel i kommunens landsbyer.

I år er der tre nominerede: Niels og Bente Rasmussen fra Mariagerfjord Biavlerforening, der bl.a. arbejder på at gøre kommunen mere bivenlig.

Carsten Svendsen fra Vebbestrup FDF er indstillet pga. sin store indsats i lokalområdet, ligesom han på vegne af foreningen tjener penge ved at servicere kommunens mobilscene.

Den sidste indstillede kandidat er Teaterkredsen Mariagerfjord, der utrætteligt arbejder på at udbrede teateroplevelser til borgerne i landdistrikterne.

Formanden for kultur- og fritidsudvalget i Mariagerfjord Kommune, Jane Grøn, vil overrække prisen, der består af 5.000 kroner og et kunstværk.

Aftenen slutter med kaffe og lidt lokal underholdning af en ”landsbytosse”, der kan sætte gang i lattermusklerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...