Nyt samarbejde mellem Hadsund Kulturcenter, Kulturhuset i Arden og Hobro Kunstsamling sat i værk

HOBRO: Et nyetableret samarbejde mellem Hobro Kunstsamling, Hadsund Kulturcenter og Kulturhuset i Arden vil fremover bidrage til at gøre kunstsamlingens store samling af kunst synlig også udenfor de sædvanlige rammer i Kunstetagerne i Hobro.

De tre parter har indgået en aftale, der indebærer at Kunstsamlingen hvert år i en periode på et par måneder stiller et udvalg af sine kunstværker til rådighed for en udstilling i de to kulturhuse i nabobyerne.

Udstillingerne kan enten præsentere enkelte kunstnere eller være tema-udstillinger som udvælges af Kunstetagernes kunstfaglige medarbejder, Anne Lie Stokbro.

Samarbejdet skal være med til at give den traditionelle udstillingsvirksomhed i Arden og Hadsund et kvalitativt løft, dels være med til at synliggøre Hobro Kunstsamling og udbrede Kunstetagernes virkefelt til hele kommunen.

Hobro Kunstsamlings historie går over 40 år tilbage, og samlingen omfatter i dag værker af 42 af Danmarks bedste malere, billedhuggere og grafikere.

De fleste af værkerne er deponeret i kommunens forvaltninger, institutioner og i en række virksomheder.

Det nye samarbejde åbnes med to udstillinger med værker af kunstneren Poul Janus Ipsen.

Poul Janus Ipsen er selvlært som kunstner, debuterede som abstrakt maler i 1962 og har siden 1970’erne udviklet sin fabulerende og fortællende kunst på grænsen mellem realisme og surrealisme.

Udstillingerne kan ses i de to kulturhuse i Arden og Hadsund fra 24. august til 31. oktober, og åbningen markeres med en fernisering i Kulturhuset i Arden lørdag 24. august.

Ved ferniseringen vil Kunstsamlingens formand, Søren C. Olesen, orientere om intentionerne bag samarbejdet. Anne Lie Stokbro vil give et indblik i Poul Janus Ipsens kunst, og kunstneren vil selv være til stede ved arrangementet, hvor der også vil være en lille intimkoncert med pianisten Lili Olesen.

Tidligere samme dag er der også fernisering i Hadsund Kulturcenter, hvor Anne Lie Stokbro vil fortælle om udstillingen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...