Kom til et spændende temamøde, hvor du vil få ny viden og enkle redskaber til at reducere stress, få en bedre nattesøvn og genfinde livsglæden, efter at fx sygdom har ramt familien

HOBRO: Hjertesygdom kan give stress, forringe søvn og påvirke humør negativt - og det gælder både dig, der er ramt af sygdom og dig, der er pårørende, så derfor syntes Hjerteforeningen i Mariagerfjord at det var en god idé at invitere Hjertefor

Vi har gode erfaringer med at få oplæg fra Rådgivningscentret udtaler Tonny Lykke Olesen, formand i Hjerteforeningen. Der er meget viden om hvor stor en rolle søvn spiller ind på vores helbred, så derfor ser vi frem til at få besøg af Hjertesygeplejerske Helle Sandersen og psykolog Anne Hvarregaard Mose. I Hjerteforeningen Mariagerfjord vil vi gerne bidrage til, at flere kan genkende symptomer på stress og forringet trivsel, at de ved, hvor de kan søge hjælp og hvordan de kan hjælpe sig selv bedst muligt.

På temamødet får du får viden om, hvad stress er og hvad stress gør ved krop og hjerne, samt ideer til, hvordan du kan arbejde på at reducere dit stress-niveau: Bl.a. ved at skære ned på mængden af opgaver, kigge på dit ambitionsniveau og strukturere din tid. Du vil desuden blive præsenteret for enkle praktiske afspændings- og åndedrætsøvelser med fokus på at træne opmærksomheden på krop, tanker, følelser og adfærd. Du vil også få ny viden om søvn og praktiske redskaber til at bedre din nattesøvn. Du vil blive præsenteret for almindelige psykiske reaktioner som patient og pårørende og få viden om angst og depression, som desværre rammer en del mennesker med hjertesygdom.

Der vil være god mulighed for at stille spørgsmål til underviserne.

Med i Syng Dansk-ugen

Sang og musik har en positiv indvirkning på din mentale sundhed, så derfor er Hjerteforeningen og LOF Mariagerfjord-Rebild gået ind i SYNG DANSK ugen i Mariagerfjord.

Vi hylder den danske sangskat og vil høre fortælling om nogle af sangenes oprindelse

Søndag eftermiddag 4. november kan du tilbringe et par hyggelige timer på Hobro Bibliotek sammen med Singer-songwriter Gritt Møller.

Der er traktement ved begge arrangementer, så derfor hurtig tilmelding til LOF-Mariagerfjord-Rebild.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...