SELVRANSAGELSE: Jonas Damborg ville godt have haft en bedre eksamen

-HOBRO: Jeg fik huen, men kunne godt have ønsket mig, at jeg havde fået lidt bedre tal på papiret.

Det fortryder jeg nu, for ungdomsuddannelsen er et godt grundlag til at komme videre.

Sådan lød det selvransagende fra HIK-fodboldspiller Jonas Brix-Damborg, da han forlede besøgte 1e på Mariagerfjord Gymnasium til en snak om sin fodboldkarriere og uddannelsesvej uden for fodboldbanen.

Siden han var 17 år, har Jonas Brix-Damborg været professionel fodboldspiller, og der var helt stille i klassen, mens han fortalte om sin fodboldkarriere.

Om Hessel Gods Fodboldkostskole, hvor han lærte at stå på egne ben, om tiden i Randers FC, hvor han spillede 138 kampe, om udtagelsen til U21-landsholdet, og om hvordan han kom til Hobro IK, der rykkede op i superligaen mod alle odds:

Da folkefesten ramte Hobro

- Det var en sindssygt fed dag, hvor der var en kæmpe folkefest i Hobro, mindedes han.

Sideløbende med fodboldkarrieren på Hessel Gods Fodboldkostskole fik Jonas Brix-Damborg en studenterhue - selvom han nok brugte mest energi på fodboldbanen.

Men I takt med, at han blev ældre, indså han, at en fodboldkarriere er skrøbelig.

Siden har Jonas Brix-Damborg læst på Aalborg Universitet, han har gennemført en HD i Finansiel rådgivning og har senest suppleret sit CV med en uddannelse i Ledelse i praksis.

Ydmyghed

Han erkender, at det har krævet en stor portion ydmyghed, struktur og hårdt arbejde, men det kan lade sig gøre – og faktisk er der mange erfaringer fra fodboldbanen, der kan hjælpe én langt med studierne. Det handler blandt andet om evnen til at være disciplineret, tro på egne evner og kunne håndtere op- og nedture, fortalte Jonas Brix-Damborg.

HIK-anførerens besøg i 1e indgik i et tværfagligt forløb om ”Det hele mennesker”, som klassens dansk- og samfundsfagslærere - Kristian Paaskesen og Christoffer Østergaard Christensen – står bag.

Eleverne skal som led i forløbet designe og udvikle en flyer eller folder, der informerer om, at Mariagerfjord Gymnasium fra næste skoleår udbyder en talentlinje, der giver mulighed for at kombinere stx-uddannelsen med elitesport.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...