Onsdag 30. oktober kl. 19 vises filmen på det nye fine anlæg i museet i Hadsund.

HADSUND: Hans Flou, Hadsund, der nok er mest kendt for sine utrolig smukke naturfilm, har nu lavet film nr. 2 om “Slotte og herregårde i Østhimmerland - Natur og Kultur”. Filmen handler om herregårdene i den gamle Hadsund Kommune: Havnø, Visborggård, Thygeslund og Dalsgård.

Filmen viser både de gamle herregårde og naturen omkring dem, og hvordan de er knyttet til Mariager fjord. Hans Flou kalder det selv en slags nutidshistorie. Selv om filmen handler om bygninger, der har en lang historie, så skildrer filmen, hvordan bygningerne stadig lever – og hvordan der leves i dem – i dag. Man kommer således helt tæt på de nuværende ejere. Filmen viser også den natur, der omgiver herregårdene, f.eks. er en af grævlingene fra Havnøs skove også kommet med.

Filmen vises på ny filmanlæg

Onsdag 30. oktober kl. 19 vises filmen på det nye fine anlæg i museet i Hadsund. Før den 40 minutter lange film fortæller Hans Flou lidt om de fire herregårde, og efter filmen serveres der kaffe og hjemmebag – og så er der tid til en snak om filmen.

Arrangør er Havnø Mølles Venner og efter filmen er der også mulighed for at købe foreningens nye bog ”Havnø Mølle – fra herregårdsmølle til museumsmølle”, der udkom 1. september i år.

Bogen fortæller ikke kun om den gamle vindmølle, men også om det gods, som den var en del af.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...