Hans Henrik Rasmussen fylder i dag 70 år

HADSUND: Lokalredaktør på Hadsund Folkeblad, Hans Henrik Rasmussen, fylder 12. maj 70 år.

De fleste i Hadsund og omegn ved godt, hvem de skal gå til, hvis de har en nyhed: de ringer til ”Hans Folkeblad” - eller ”Folke-Hans” som de kalder ham i Als.

I år kan han fejre ikke færre end 45 år på nærværende ugeavis. Hver eneste uge har han opdateret læserne på stort og småt.

Ingen ugeavis er udkommet, uden at fødselaren og hustruen, har læst grundig korrektur hjemme på Søhøjvej i Hadsund Syd.

Hans Henrik Rasmussen er født i Hadsund og oprindeligt uddannet automekaniker. Efter 9. klasse kom han i lære hos det daværende værksted Auto Centralen ”Morris” i Hadsund.

Her fik han efterfølgende ansættelse, inden han rejste til Sverige og fik arbejde hos Volvo og senere som rejsemontør i en årrække.

Da han vendte hjem til Hadsund, nåede han blot at være arbejdsløs i 14 dage, inden han fik job på en tankstation.

I 1974 kom han i lære som kontorassistent på familiens trykkeri, Hadsund Bogtrykkeri, som producerede Hadsund Folkeblad.

I slutningen af 70’erne overtog Hans Henrik Rasmussen og hans bror, Carl Christian, trykkeriet fra deres far. De blev dermed tredje generation på trykkeriet og Hadsund Folkeblad, som deres bedstefar erhvervede i starten af 1920’erne.

Mens broderen Carl Christian sørgede for trykkeriet, tog Hans Henrik Rasmussen sig af folkebladet.

Gennem alle årene har han selv taget fotos til sine artikler, og han nyder den tætte kontakt med læserne.

I 2003 solgte brødrene Rasmussen folkebladet til Nordjyske Medier, og i 2009 lukkede de trykkeriet. Siden er ugeavisen blevet trykt i Aalborg, og selvom dåbsattesten snart skriver 70, har han ikke planer om at slippe roret helt.

Ind i mellem arbejdet med ugeaviserne finder han tid til at lufte hunden, beaglen Molly, to gange dagligt - gerne i Marienhøj Plantage nordvest for Hadsund.

I det hele taget er fødselaren glad for naturen. Når tiden tillader det, tager han gerne en sejltur på fjorden, og i mange år var han aktiv i spejderbevægelsen. I dag er det lokalhistorisk arkiv, der har glæde af ham som kasserer og næstformand. Der bliver også tid til lidt arbejde i Museumsforeningen og i Færgehagens Bådelaug.

Forleden fik Hans Henrik Rasmussen desuden Hjemmeværnets 50-års tegn.

Fødselsdagen 12. maj fejres i ro og mag med familien i hjemmet i Hadsund Syd.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...