Et spørgeskema udsendt til kommunens foreninger skal afdække, hvilke udfordringer de står med i dagligdagen

MARIAGERFJORD: Mariagerfjord Kommune har taget temperaturen på kultur-, idræts- og fritidslivet og vil nu gøre det nemmere at være frivillig i en forening.

- Vi havde et møde med idræts- og fritidslivet i efteråret, som var glade for at være frivillige. Men de nævnte også en række udfordringer, særligt med det administrative arbejde, samt et behov for mere samarbejde på tværs, siger Niels Sørensen, idrætskonsulent i Mariagerfjord Kommune.

Det er ikke første gang, at Mariagerfjord Kommune hører de udfordringer, og de vil nu gøre det nemmere at være frivillig i en forening. Derfor har de sendt et spørgeskema ud til formændene og kassererne i alle kommunens foreninger. Spørgeskemaet skal afdække, hvor foreningernes udfordringer er.

- Vi har selvfølgelig nogle antagelser om, hvor der opstår problemer for de frivillige i foreningerne, men vi vil gerne være sikre. Spørgeskemaet skal give os svar på, hvor udfordringerne er, og hvordan vi kan løse dem, uddyber Niels Sørensen.

Idrætskonsulenten tilføjer desuden, at det er vigtigt at gøre klart, at ikke alt kan ændres. Noget kan være lovbestemt, men derfor kan der eventuelt arbejdes på at gøre processen nemmere eller kommunikationen klarere.

Der er frist for at besvare spørgeskemaet torsdag den 1. februar.

Foreningerne kan samtidig deltage i en konkurrence om 5000 kr. til et arrangement for foreningens frivillige.

Hvis der er foreninger, der ikke har modtaget spørgeskemaet, må de meget gerne skrive til Niels Sørensen på nisoe@mariagerfjord.dk.

Næste skridt er en idéaften, hvor løsninger på de udfordringer, som er fundet i spørgeskemaet, skal udvikles i samspil mellem frivillige og ansatte

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...