Også Kunstetagerne i Hobro kan i det nye skoleår se frem til flere besøg af de lokale gymnasieelever

MARIAGERFJORD: En del af de nye elever på Mariagerfjord Gymnasium, som tirsdag mødte ind til et nyt skoleår, kan i løbet af deres gymnasietid bl. a. se frem til at stifte bekendtskab med Bies Bryghus, restauranten og Kunstetagerne i Hobro.

Fx kan en naturvidenskabelig klasse fordybe sig i ølbrygningens kemi, mens en sproglig klasse kan formidle tekster om bryghuset eller Kunstetagerne på engelsk, fransk eller tysk.

Det er Merete Christensen, som på gymnasiets vegne har taget initiativ til det nye samarbejde med bryghuset og Kunstetagerne.

Hensigten er, at eleverne skal møde virkeligheden uden for skolens klasselokaler, og samtidig åbner samarbejdet op for nye muligheder i undervisningen – både inden for karrierelæring og tværfagligt samarbejde.

- Hvorfor køre til helt Aarhus eller Aalborg, når vores nærområde byder på så mange muligheder, spørger Merete Christensen.

- Når jeg mødes med mit nye valghold i design, skal eleverne lave emballage til drikkevarer fra Bie’s Bryghus. Vi skal også besøge stedet og forestille os restauranten som ”kunde” for vores ”designfirma”, der fx vil kunne designe nye menukort eller reklameplakater.

- Mulighederne er mange, og jeg tror, at samarbejdet bliver til gensidig gavn og glæde – også for eleverne, der vil opleve, at deres viden kan bruges i praksis, fremhæver Merete Christensen.

Det nye elevhold på Mariagerfjord Gymnasium tæller omkring 200 elever.

De blev tirsdag modtaget ved indgangen af tutorerne med store smil, musik og farverige skilte, og efter en fælles velkomst forsvandt de nye elever sammen med deres klasse, teamlærere og tutorer for at lære hinanden og skolen lidt bedre at kende.

Efter frokost blev eleverne sendt på fotosafari, hvor de skulle jagte så mange billeder som muligt på 30 minutter. Fx udløste et billede af ”sokker i sandaler” 30 point, mens en selfie med vicerektor Søren Urup gav 50 point.

De nye elever fordeler sig på to hf-klasser, en vhf-klasse og seks stx-klasser, og allerede i næste uge fortsætter de sociale aktiviteter, så eleverne kan lære hinanden endnu bedre at kende.

Onsdag 21. august skal de nye hf-elever således på en introtur til Kyst- og Fjordcentret ved Randers Fjord, og fredag 23. august bliver de nye elever rystet sammen på tværs af alle klasser med en række sjove aktiviteter.

Om aftenen er der fællesspisning, inden dørene åbnes til årets introfest for alle skolens elever.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...