Eleverne på Mariagerfjord Gymnasium har travlt med de sidste detaljer i årets musical, der foregår i Brødrene Grimms univers

HOBRO: ”Og de levede lykkeligt…” Således starter et væld af eventyr. Og det er da også navnet på Mariagerfjord Gymnasiums nye fortryllende musical, der finder sted i Brødrene Grimms eventyrland.

Som altid står gymnasieeleverne for hele opsætningen, og de har travlt, for tirsdag 22. januar har forestillingen premiere.

I årets forestilling bliver Brødrene Grimm kidnappet af den ulykkelige Rumleskaft, som er træt af at være skurken.

Han vil skrive sig til en lykkelig slutning i Den Magiske Eventyrbog og derved vende op og ned på hele eventyrlandet.

Men da Den Magiske Eventyrbog falder i de forkerte hænder, bliver Snehvide, den lille Rødhætte og resten af eventyrfolket frigjort fra deres historier og lykkelige slutninger. Pludselig har de en fri vilje, og de kan selv styre deres tanker og handlinger.

- Publikum skal glæde sig til et fedt sceneshow, en eventyrlig handling og en masse god musik med et godt mash-up af de moderne og gamle klassikere.

- Jeg kan afsløre, at publikum blandt andet kommer til at høre musik af Queen, Imagine Dragons og Britney Spears, så vi kommer hele vejen rundt, lyder det fra Maya Hindsberg, der sammen med tre andre elever er instruktør på årets stykke.

Over 100 gymnasieelever er involveret i alt lige fra manuskript, iscenesættelse, skuespil og kor til musik, dans, scenografi, PR, lyd og lys.

I øjeblikket knokler de på højtryk for at blive klar til premieren tirsdag d. 22. januar, hvor salen bliver fyldt med et forventningsfuldt publikum.

Eleverne er nærmest flyttet ind på skolen. De øvede i juleferien, og de øver i alle weekender og eftermiddage efter skoletid. Og dét endda helt frivilligt.

- Det er en magisk oplevelse at være med! Vi knytter nogle helt vildt stærke venskaber med hinanden, og samtidig bliver musicalen et kreativt frirum, som måske ellers er svært at finde i gymnasietiden, siger Maya Hindsberg.

Musicalen er 100 procent elevproduceret med stor opbakning fra skolen i form af fire lærere, der optræder som sparringspartnere.

Det drejer sig om dramalærerne Sarah Mortensen Søe og Ole Bent Larsen samt musiklærerne Asger Sorgenfrei og Kari Haugbjerg Larsson.

Du kan opleve årets musical tirsdag 22. januar (premiere), onsdag 23. januar, torsdag d. 24. januar og fredag 25. januar. Alle dage kl. 19.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...