Skuespiller Ture Lindhardt holder grundlovstale i Vive Præstegårdshave, der fejrer 30 års jubilæum som hjemsted for grundlovsmøde

VIVE: For 30. år i træk fejrer Vive-Hadsund pastorat den traditionsrige grundlovsfest i Vive præstegårdshave.

Og uanset, at statsministeren har udskrevet valg til folketinget samme dag, så åbner præsten selvfølgelig den gamle og smukke have i samarbejde med de lokale foreninger.

Vive præstegård er kåret af ”Bygningskulturen i Danmark” som Danmarks 3. smukkeste og Jyllands smukkeste præstegård.

Man glæder sig til at byde dig velkommen i skønne omgivelser til et program, som dækker fra de yngste til de ældste.

- Vi begynder i Vive kirke med duoen ”Toner af Guld”, som leverer en ganske særlig koncert.

Hvad får man, når man blander kærlighed til Matadorserien med passionen for musik og interessen for historie?

Matador i ord og toner

Man får følgende cocktail: ”Matador i ord og toner – et koncertforedrag”, oplyser pastor Carsten Bøgh-Pedersen

Musikken, der indgår i Matador, er et relativt uudforsket område, som Toner af Guld med stor entusiasme har kastet sig over.

Tidens toner med Marguerite Viby, Leo Mathiesen, Lulu Ziegler og Ib Schønberg understreger stemninger af glæde, vemod, munterhed og drama.

Det samme gør Rødes bryllups-optræden, de tyske soldaters traurige lieder samt indslag på Postgaarden af finkulturel karakter.

Toner af Guld guider publikum på en musikalsk tidsrejse fra 1929-1947, hvor genrerne er bredt repræsenteret med alt fra operette til revyviser og jazz.

Toner af Guld

Numrene bindes sammen af små fortællinger om TV-succesen, musikken og perioden, og de integrerede fællessange afrundes på festlig vis af Konsulinde Holms sølvbryllupspoesi på ”Sølvstænk i det gyldne hår”.

Den midtjyske duo, Toner af Guld, består af ægteparret Helle og Dynes Skovkjær – en klassisk sopran og en klaverspillende bedemand. Helle og Dynes har gennem ni år optrådt sammen ved talrige kirke- og sognekoncerter og private og offentlige arrangementer med et bredt repertoire, bestående af operette, musical, wienermusik, viser og evergreens samt den danske salme- og sangskat.

De har begge en fortid som skuespillere på sommerspillet Busbjerg, hvor de traf hinanden i 2008.

Efter koncerten i kirken marcherer Hadsund Skoleorkester op gennem Vive bys flagallé til præstegårdshaven. Dannebrog går til tops under ”Der er et yndigt land”, inden skoleorkestret giver koncert i haven.

Taler er Thure Lindhardt

Grundlovstalerstolen er i år givet til den internationalt kendte og prisbelønnede skuespiller Thure Lindhardt.

Som søn af teolog og lektor Mogens Lindhardt og med den berømte teolog P.G. Lindhardt som farfar er Thure godt kendt med folkekirken.

Spændende at høre, hvad Thure Lindhardt har at sige på folkekirkens fødselsdag – festedagen for demokrati, folkestyrer og folkekirke.

Kaptajn Rødskæg

Efter grundlovstalen underholder det 11 personer store kor Voices Delight i haven og vi håber, at alle vil nyde musikken og sangen i det forhåbentlige gode vejr.

”Kaptajn Rødskæg og Nick den Enøjede” har i år nye spændende opgaver for alle havens børn!

Hvordan præsterne vil afslutte festdagen i år, står hen i det uvisse, men kedeligt plejer det ikke at være!

Som de tidligere år omdannes hele haven til en stor ”markedsplads” for hele familien med salg af is, pølser, fadøl, vand, kaffe og æbleskiver. Salget støtter de lokale foreninger i Vive.

To store hoppeborge står til fri afbenyttelse for alle børnene.

- Vi har samlet alle ledige borde og stole i hele sognet, men man er selvfølgelig velkommen til at medbringe egne campingstole og mindre borde – eller et tæppe til græsset.

Så er man da sikker på at få en plads, enten i det store kaffetelt eller et andet sted i haven, fastslår provst Carsten Bøgh-Pedersen.

Huskede vi at nævne, at der er gratis entre!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...