Der er rig mulighed for at få de overflødige julekilo rystet af kroppen igen, når Hadsund Fodslaw 2. juledag byder på traditionsrige julemotionsture

HADSUND: Efter en måned med hygge, julefrokoster, juleand og andre lækkerier er Fodslaws julemotionsture et kærkomment motionstilbud, mener Rita Holt, der er lokalformand for Hadsund Fodslaw.

Siden 1970 har Fodslaw hvert år i juledagene arrangeret julemotionsture rundt omkring i Danmark. I år er ingen undtagelse. Arrangørerne er de lokale afdelinger af Fodslaw og de har stor erfaring i at tilpasse turene til alle. Der er plads til både vandrere og motionsløbere på de afmærkede ruter. I gennemsnit deltager samlet set 2.500 på de 22 julemotionsture, så der er altid nogen at følges med, hvis man kommer alene.

- Vi har mange gengangere, men ser i disse år en stigende interesse for at komme ud og motionere. Det er familier med flere generationer, der før en julefrokost eller efter juledage fyldt med lækkerier, beslutter sig for at komme med på en af Fodslaws 22 julemotionsture. Turlængden er 5 eller 10 km og det kræver ikke specialudstyr eller særlig træning, så alle kan være med’, fortæller lokalformand Rita Holt.

Julemotionsturen er for alle og du behøver derfor ikke medlemskab af den lokale afdeling.

- Alle der deltager køber som minimum et startkort. Men ønsker du bevis på at du har været aktiv, kan du tilkøbe både diplom og medalje. Især børnene sætter pris på at få en medalje, når de kommer i mål. Det har også den effekt at de til næste jul måske minder de voksne om at de gerne vil ud og vandre igen, siger Rita Holt med et glimt i øjet.

For garvede vandrere oplyser Fodslaw, at startkortet giver ret til IVV-stempel.

Er du på juleferie eller på besøg i juledagene kan du på www.fodslaw.dk se hvor i landet der er mulighed for at komme på julemotionstur.

Her i Mariagerfjord Kommune er der julemotionstur 2. juledag, onsdag 26. december, med start mellem kl. 9 og 10.30. Turen starter ved Frivilligcentret, Kirkegade 4, Hadsund. Du behøver ikke tilmelde dig på forhånd.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...