Bortset fra dét har jubilæumsåret - af naturlige grunde - ikke været helt problemfrit for det nu 125 år gamle Hadsund Skyttelaug

Det er vist ikke for meget sagt, at fejringen af Hadsund Skyttelaugs 125 års jubilæum i 2020 ikke er forløbet helt som planlagt.

Årets to traditionelle skiveskydninger blev begge aflyst på grund af corona-situationen, og i det hele taget lå lauget - som så mange andre foreninger - nærmest underdrejet henover foråret og sommeren.

Til gengæld har der så været fuld turbo på aktiviteterne her efter sommerferien: Først generalforsamling og siden fugleskydning.

Det ubestridte højdepunkt i forbindelse med generalforsamlingen var udnævnelsen af et nyt æresmedlem.

Urmager Knud Erhardsen modtog hædersbevisningen for sin mangeårige store hjælpsomhed i forbindelse med opstilling og indskydning - og for sin altid store villighed til at være med til at sponsorere præmier og medaljer.

Generalforsamlingen resulterede i øvrigt i en enkelt rokade i bestyrelsen.

Ove Ravn valgte i årets løb at trække sig ud af bestyrelsen til fordel for suppleant Lars Trads Pedersen, og den udskiftning har de lokale skydebrødre nu sagt god for ved på generalforsamlingen at vælge Lars Trads Pedersen som fuldgyldigt bestyrelsesmedlem.

Allerede dagen efter generalforsamlingen mødtes Hadsund Skyttelaug igen til fugleskydning.

Fugleskydningen blev - som traditionen byder - indledt med procession og musik fra torvet kl. 09.00 og march gennem byen op til skydebanen ved den gamle Restaurant Skoven..

34 af laugets skydebrødre, og de afgav tilsammen ikke færre end 435 skud, før de ni præmier var fordelt, og brystpladen faldt for den nye fuglekonges skud.

Fuglekonge 2020 og dermed Laugets højeste myndighed for det næste år blev: Bo Schougaard, Hadsund.

Fugleskydningens øvrige præmier blev fordelt som følger:

Citronen: Jan Poulsen, Hadsund.

Ringen: Bent Hugo Jensen, Hadsund v/Filip Lykkegaard Holm, Hadsund.

Kronen: Jesper Rolighed, Hadsund.

Næbbet: Niels Henrik Kristensen, Hadsund.

Halsen: Tommy Ramsing, Hadsund.

Halen: Jens Lybech, Hadsund.

Venstre vinge: Daniel Malthe, Hadsund.

Højre vinge: Niels Binderup, Hadsund.

Brystpladen: Bo Schougaard, Hadsund

Sidebanens præmier med luftgevær fordeltes således: 1. Mark Ringe Ibsen, Hjerting, 2. Søren Tapdrup, Hadsund og 3. Jimmi Ringe Ibsen, Hadsund.

Endnu forestår der en skydning i år for skydebrødrene i Hadsund - hvis da ikke en vis corona-epidemi igen stiller sig hindrende i vejen.

Det drejer sig om den såkaldte Trekantskydning i Mariager 19. september.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...