Mariager efterskole havde igen i år gjort klar til ”Åbne dørene” med deres helt egen musical, hvor handlingen var om den bibelske karakter Josef

MARIAGER: I 8 dage var Mariager efterskole lavet om fra et læringsmiljø til en teatertrup, hvor fokus blev rettet på den opkommende musical ”Drømmeren Josef”. Sammen med hjælp fra professionelle designer, skuespillere, lydfolk og grafiske eksperter stod eleverne selv for afviklingen af musicalen.

- Overordnet giver det nemlig et endnu bedre sammenhold for eleverne, idet de arbejdede på kryds af klasser og vennegrupper, siger Kristina Henningsen, som er lærer på Mariager Efterskole.

Nye rammer - nye muligheder

Igennem arbejdet med musicalen får eleverne god mulighed for at tage ansvar og stå i spidsen for nogle af de mange opgaver der skal udføres før den store deadline fredag aften 1. februar, hvor stykket blev vist for første gang overfor flere hundrede tilskuere.

- Før musicalen magtede jeg ikke rigtig så meget, men i løbet af arbejdet med musicalen har jeg lært, at nogle gange bliver man altså bare nød til at tage ansvar og hanke op i sig selv, forklarer Jonathan Kærlet i forbindelse med sidste års musical.

Musicalen

Selve musicalen var en fortolkning af bibelens klassiske historie om Josef.

Han oplever nogle utrolige sejre og katastrofale nedture før han til sidst finder sin plads i livet.

Som yndlingssønnen til en rigmand begynder Josefs liv på rette fod, men på grund af jalousi og misundelse ender hans brødre med at sælge ham som slave til Egypten.

Som slave stiger han langsomt i graderne og bliver en embedsmands mest betroede tjener, denne embedsmands kone prøver så på at forføre ham, men fejler. I vrede overbeviser hun hendes mand om at smide Josef i fængsel. I fængslet tyder han to drømme korrekt og bliver kendt som drømmetyder. Josef bliver kaldt op til Farao for at tyde hans drøm og ender med at afværge en katastrofe for hele Egypten og de omkringliggende lande, i taknemmelighed indsætter Farao ham som nummer 2 i hele riget, kun under Farao selv. Hans brødre som forrådte ham og solgte ham som slave ender så med at komme til Egypten for at købe mad, da den store hungersnød som Josef tydede ud fra Faraos drømme også ramte de omkringliggende lande. Hele historien runder af med at Josef endelig bliver genforenet med sin døende far.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...