Motorsport Nordjylland bød velkommen til 2. afdeling af det jysk/fynske mesterskab i klubrally

HADSUND: Motorsport Nordjylland (MNJ) var tilrettelægger for 2. afdeling af det jysk/fynske mesterskab (JFM) i klubrally. Deltagerne i HJ Biler-løbet fik lejlighed til at konkurrere på 12 prøver med afvekslende vejrbetingelser i det sydlige Himmerland.

- Mandskaberne blev hele tiden udfordret med at få bid i underlaget til at præstere hurtige prøvetider, oplyser løbsleder Bjarne Sørensen. – Sne, slud og hagl aftenen før gjorde prøverne på Nysum Banen ekstra tricky om morgenen. Sædvanen tro tørrede underlaget dog op og gav startfeltet en stor oplevelse på det vekslende underlag mellem asfalt og jord/kridt.

- Det blev en virkelig spændende konkurrencedag både for os og vores klubkammerater, supplerer MNJ’s rallyudvalgsformand Kim Naujokat Jensen. – Asfalt prøverne var om morgenen også lidt fugtige. Under arrangementet kom der nogle hurtige sne/haglbyger, hvilket gav ekstra kolorit på prøverne. Sammen med min co-driver Maike i vores Peugeot 206 GTI’er scorede vi en etter og udbyggede samtidig vores JFM-føring.

Mandskaberne fra MNJ gik til makronerne på hjemmebane, hvilket resulterede i flere frontresultater.

- Christian A.L. Falck Christensen og Anders Gade Nielsen er nystartede i 1,6 liters-klassen for rallybiler, fortsætter Bjarne Sørensen. – I deres klasse kører deltagerne på identiske dæk fra Yokohama. De scorede en sikker andenplads i Peugeot 106 og ligger på en delt etter i JFM.

I HJ Biler Klubrally blev startfeltet desuden udfordret af 4 prøvearealer i Ardens og Hobros industrikvarterer. Alle 6 prøver blev kørt 2 gange hver.

- MNJ’erne: Kennet Larsen og Camilla Jannike Frydenlund Link havde set frem til at konkurrere på hjemmebane i deres Volvo 850, konstaterer Kim Naujokat Jensen. – I den allersidste kontrol aftenen før motorløbet opdagede Kennet Larsen, at der fossede olie ud fra servostyringen.

- Vi turde ikke tage nogen chancer og ødelægge noget mekanik, forklarer Kennet Larsen. – Jeg spænede derfor ind på Internettet for at lede efter en erstatningsbil, som var til salg for billige penge. Heldet tilsmilede os med en Peugeot 406’er, som i øvrigt var indregistreret.

Efter 3 prøver havde MNJ-parret pejlet sig ind på deres ”nye” racer: - Inden slutspurten havde vi nedbragt tidstabet til et enkelt sekund. På de sidste 4 prøver gik bilen desværre kun på 3 af de 4 cylindre, men set i bakspejlet er vi glade for andenpladsen. Samtidig forsvarede vi vores JFM-føring med succes.

I samme klasse deltog klubkammeraterne: Thomas Vigh Sørensen og Kristine Bitsch i deres Peugeot 206 GTI. Slutresultatet blev en firer efter en svipser på en enkelt prøve. Sammenlagt ligger MNJ-parret på en JFM-treer.

Motorsports-stadiont i Nysum byder igen velkommen til rally, lørdag 15. juni, hvor der blive afviklet en afdeling af den jyske rallysprint-turnering: Yokohama Vest. -åkk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...