- Vi starter maj måned ud med et spændende formidlingsarrangement søndag 5. maj, oplyser centerleder Bo Gregersen i Lille Vildmosecentret

HADSUND: En fremragende påske med dejlig solskin, høje temperaturer og rigtig mange glade gæster har resulteret i en fantastisk start på sæson 2019. Vi håber, at det flotte forårsvejr fortsætter – vi har i hvert fald planlagt en masse aktiviteter.

- Vi starter maj måned ud med et spændende formidlingsarrangement søndag 5. maj, oplyser centerleder Bo Gregersen. Tag med vores naturformidler rundt i det nye og vilde område syd for centret. Her skal I blive klogere på Nordens Kæmper – elg, krondyr, vildsvin, trane og ørn. De bor alle sammen i Mosen og inden I på egen hånd tager ud og kigger efter dem, kan I lære en masse om dem og deres levevis i Det Vilde område. Hvor højt oppe kan en elg f.eks. nå for at finde føde? Hvad er tranedans? Og hvem er ørnenes byttedyr?

- Vi skal også stige til tops i Dødens Tårn og lære om, hvad der sker med de store dyr når de dør i naturen – og hvordan deres død kan give liv til andre. Fra toppen af tårnet har vi udsyn over kadaverpladsen, hvor ørnene ofte kigger forbi når der bliver lagt føde ud. Kom med på opdagelse og bliv endnu klogere på Mosens største beboere!

Efter dagens aktivitet kan det være maverne er ved at være sultne – men det kan vi også hjælpe jer med. Frokosten kan I enten selv medbringe, men der er også mulighed for, at købe mad i den hyggelige Café Soldug. Bålet er også tændt i bålhytten, hvor I kan købe en pølse og riste over gløderne imens i nyder varmen. Vildsvinene og deres små, nye frislinger bliver fodret i Det Vilde og Tørvetoget triller.

Vanen tro arrangerer Lille Vildmosecentret igen i år guidede busture i Tofte Skov over foråret og sommeren – men noget er ikke helt som det plejer! I år kan vi nemlig lancere en STOR nyhed. Turene i Tofte Skov vil nemlig i 2019 nå helt uanede og nye højder.

Turen har i sæson 2019 fået et nyt højdepunkt - bogstaveligt talt! Stig med til tops i det nye 17 meter høje Toftebakketårn, som smyger sig mellem bøgetræer op over trækronerne. Den høje opstigning belønnes med et betagende udsyn over Tofte Mose - hjertet af et af landets mest imponerende og spændende naturområder. Samtidig kan du ved foden af tårnet gå på opdagelse af den nyanlagte plankesti, der gør det muligt at udforske den ellers utilgængelige og enorme højmoseflade.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...