Bibliotekerne i Mariagerfjord klar til at hjælpe de unge

HADSUND: På Mariagerfjord Bibliotekerne arbejdes der dagligt på at holde gang i læselysten - både for store og små. Det er nemlig videnskabeligt bevist at man ved kun 6 minutters læsning om dagen kommer i flow - en tilstand som er sund for både hjerne og krop.

I 2017 undersøgte Tænketanken Fremtidens Biblioteker børns læselyst, og undersøgelsen viste at børn generelt bruger mindre tid på læsning i fritiden end tidligere, og at det især er pigerne som læser mindre end hvad de tidligere har gjort. Undersøgelsen viste heldigvis også at mor og far samt vennerne er en stor inspirationskilde til børnenes læsning.

Til efteråret tilbyder vores lokale biblioteker 3 bogcafeer henvendt til mor og far, hvor børnebibliotekarerne Anita og Erik kommer med inspiration til børnenes læsning - der findes nemlig masser af god litteratur til børn. De tre bogcafeer er delt op i klassetrin, og er allerede i gang, hvor biblioteket bød velkommen til forældre med børn i 0.-3. klasse. Faktisk får mange af kommunens børn også mulighed for at møde de to bibliotekarer, da Mariagerfjord Bibliotekerne har indgået i et samarbejde med 3 skoler i kommunen, hvor eleverne skal skabe deres egne læselystkampagner og dermed motivere hinanden til at holde gang i læsningen.

Det er dog ikke kun børnenes læselyst som har bibliotekets fokus; med projektet RoManTid ligger fokus på at hjælpe den travle hverdagsdansker med at komme i gang med at læse. For der er nemlig rigtig mange gode ting ved at læse; det er afstressende, man sover bedre og det er nemmere at koncentrere sig. Men i en travl hverdag skal læsningen prioriteres. Og der er selvfølgelig masser af muligheder for at få gang i læsningen; d. 10. september kan man fx møde op på sit lokale bibliotek hvis man er interesseret i at være med i en læsekreds, og senere på efteråret kan du få inspiration til vinterens læsning når bibliotekets bogcafeer løber af stablen. Der er altså ingen undskyldning for ikke at læse, hvis du spørger vores lokale folkebibliotek.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...