Bag sommerudstillingen stod Hadsund Museumsforening & Lokalhistorisk Arkiv.

HADSUND: Mandag 1.oktober var Aksel Fagernæs og hans svigerinde Linda, inviteret til at drikke en kop kaffe med et rundstykke til, som afslutning på årets Sommerudstilling på Hadsund Egnssamling: Vives fortid ud fra fund og fortællinger.

Sådan lød invitationen, men den rigtige grund var, at den kopi af Vivebrogaard-stenen udstillingen drejede sig om, og som Birte Overgaard fik i 2007, ville hun gerne give til Aksel Fagernæs, der i dag er ejer på Vivebrogaard. For når nu det ikke kan lade sig gøre at få den smukke og store sten ud af Nationalmuseets gemmer, så har han dog en kopi af den. Og den hører da hjemme der.

Stenen blev modtaget med stor glæde og taknemmelighed.

Aksel Fagernæs havde samtidig nogle kopier med, bl.a. oldemoderens dagbog, hvori hun havde fortalt om datoer for bryllupper, fødsler, død, konfirmationer, men også om modtagelsen i Vive af de hjemvendte soldater i 1864.

Dagbogen fortæller tillige, hvad det kostede at vedligeholde Vive Kirke, som Vivebrogaard da ejede. Om nogle rejser med dagvogn og private køretøjer helt til Sjælland. Noget helt utroligt for os i dag at læse om.

Hendes søster skriver meget smukt om hendes død og det store savn.

Det er særdeles interessant at læse, idet alt er skrevet i vendinger, som vi ikke bruger i dag, og gudfrygtigheden lyser ud af dagbogen.

Den der har en sådan arkivalie er heldig, og bør passe godt på den.

Faktisk bør alle i dag tænke på at skrive om egne og også om forældrenes liv, hvis det ikke er gjort.

- Vi er jo en gren på en stamme, som blev "plantet" for uendelig mange år siden. Skriver vi ikke noget ned, så er der ingen historie.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...