MARIAGERFJORD: Elever fra Tradiums tømreruddannelse kommer i fremtiden til at tilbringe en del af deres tid på skolebænken sammen med elever fra eksempelvis kontoruddannelsen.

Også fælles studieture, gæstelærere og sociale arrangementer skal fremover være med til at skabe et endnu bedre studieliv på erhvervsuddannelserne i Mariagerfjord.

Bag bestræbelserne på at gøre det endnu mere attraktivt at færdes på Campus Mariagerfjord står SOSU Nord, Tech College og Tradium, som i fællesskab håbet at kunne styrke erhvervsuddannelserne i Mariagerfjord via et intensiveret samarbejde på tværs.

- Formålet med det øgede samarbejde er først og fremmest at give de unge en god start på deres fremtid. Derfor har vi lagt vægt på et godt socialt liv og tæt kontakt til de faste, dygtige undervisere.

- Derudover er der høj faglighed og bredt, tværfagligt samarbejde i fælles projekter med elever fra andre uddannelser. Det styrker nemlig elevernes evner til at samarbejde og opnå forståelse for andre fag, fremhæver Anette Skovlykke Nielsen, afdelingsleder på Tradiums erhvervsuddannelser i Mariagerfjord.

Campus Mariagerfjord tilbyder i alt syv forskellige grundforløb, som alle åbner op for samtlige erhvervsuddannelser i Danmark. Grundforløbene varer seks måneder, og de unge kan begynde på ét af dem, hvis de afslutter 9. klasse eller 10 klasse efter sommerferien.

Derudover er der - som noget nyt - mulighed for at tage alle uddannelserne som EUX, som er den erhvervsfaglige studentereksamen.

- Vi oplever, at der både hos de unge og virksomhederne er større og større interesse for EUX, da den giver åbner flere muligheder, i og med at de unge både får en studenterhue og et svendebrev.

- Det er en uddannelse med en stærk kombination af teori og praksis, siger Anette Skovlykke Nielsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...