I år er det Alfred Hitchcocks ikoniske ”De 39 trin”, der bliver taget under behandling i Himmerlands Teaters juleforestilling

HOBRO: Himmerlands Teater er efterhånden nået godt rundt i det litterære og filmiske univers, når der har stået juleforestilling på plakaten.

I år er det Alfred Hitchcocks ikoniske krimikomedie ”De 39 trin”, der sættes i søen på teatret i Hobro, og traditionen tro bliver der heller ikke i år sparet på komik, gags og skøre løjer.

- Teatrets jule forestilling er nemlig intet mindre end en totalt gakket omgang faldpåhalen komedie: 139 roller fordelt på fire frygtløse skuespillere.

- Det kommer til at gå rigtig stærkt, så man skal holde på hat og briller for at følge med, griner teaterleder og instruktør Susanne Sangill.

”De 39 trin” fra 1936 og er op igennem årerne filmatiseret mindst 5 gange. Et par af filmene er yderst seriøse og har karakter af krimidrama, mens et par af dem læner sig lidt mere op ad komediestilen.

I teaterudgaven har den gale englænder Patrick Barlow drejet og vredet historien, så den nu kan spilles af fire skuespiller med tilhørende fleksibel scenografi.

- Vi skal nemlig bevæge os igennem både England og Skotland og nå 34 lokationer på to timer, fortæller Susanne Sangill.

De fire frygtløse skuespillere, som deles om de 139 roller, er Margit Watt Boolsen, Ronny Sterlø, Erik Viinberg og Steffen Nielsen.

Scenografien er lagt i hænderne på Sus Haug-land. Teaterleder Susanne Sangill står for instruktionen, og komponist og lyddesigner Mads Horsbøl vil være med til at give forestilling sit helt eget lydbillede.

Hvis nogen husker Himmerlands Teaters forestilling ”Ben Hur” fra 2017, vil man i forvejen være bekendt med stilen, eftersom det var selvsamme Patrick Barlow, der også stod bag dét manuskript.

Der er premiere på juleforestillingen 14. november og sidste forestilling 14. december.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...