Og der blev samlet ca. 400 kg i byen

MARIAGER: Vi startede på P-pladsen ved havnen i Mariager overmiddag, oplyser Kjeld Bernhard Nielsen fra DN Mariagerfjord Syd, hvor overraskende mange der dukkede op.

Efterskolen Frydensberg havde tilmeldt 10 elever og 2 lærere, men derudover kom forældre med børn, bedsteforældre med børnebørn. I alt 7 børn og 22 voksne fra byen, inklusiv 3 af vennerne fra Eritrea.

Og der blev samlet ca. 400 kg med alt fra en tømmerflåde, stor diesel dunk, metalbeholdere, en ramponeret cykel, ca. 250 dåser (heraf 40 pantdåser), plastik i alle afskygninger og cigaretskodder, og det var især børnene, der havde fokus på sidstnævnte. En havde talt til 70 stk, men havde så opgivet at tælle og blot samlet videre.

Indsamlingsruterne var fra centrum og ud af byen i alle retninger, så langt tiden rakte. Alle skulle være retur senest kl 16.

Man vil måske stadig kunne finde affald liggende, men sørgeligt nok, så er det også forbavsende så hurtigt der kommer mere til. MEN samlet ind er samlet ind og vi kan glæde os over resultatet.

Rema havde sponsoreret indsamlingen med frugt og vand, så dette kunne nydes efterfølgende. Der var også god opbakning til at sortere affaldet efterfølgende, som kommunen så har fået afhentet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...