- Jeg kan ikke mindes, at vi har haft så mange rejsende på én dag, lyder det fra banens driftsbestyrer Jan Eriksen

MARIAGERFJORD: 1209 rejsende på én dag. Det var resultatet, da Mariager-Handest Veteranjernbane søndag gjorde passagertallet for 26. maj op.

- Jeg kan ikke mindes, at vi har haft så mange rejsende på én dag. Allerede søndagens første morgentog fra Mariager var pænt besat, og så voksede antallet af rejsende ellers i løbet af dagen, fortæller banens driftsbestyrer Jan Eriksen.

Hos veteranbanen var i alt 15 medlemmer beskæftiget dagen lang med at ekspedere de i alt 16 tog, der kørte i tiden mellem kl. 9 og 17.

- Vi har været meget glade for at arbejde sammen med ELRO-fonden om togkørslen på ELRO-dagen, og vi håber, at ELRO-dagen er kommet for at blive som en katalysator, der ”skyder” sommeraktiviteterne i gang i fjordområdet, erklærer Jan Eriksen.

Den egentlige sæson indledes først søndag 2. juni, når der fløjtes til afgang for sæson nr. 50 på den 17 kilometer lange jernbanestrækning mellem Mariager og Handest.

Samme dag lægger Trekantruten fra land og stævner ud på fjorden på sin 25. sæson.

Hver søndag frem til anden weekend i september kører veteranbanen to dobbeltture mellem Mariager og Handest.

I ferie-højsæsonen i juli kører veterantoget også hver tirsdag, torsdag og lørdag, og i skolernes efterårsferie i uge 42 kører veterantogene ligeledes efter planen for højsæsonen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...