Onsdag 2. oktober kl. 19.30 kommer Anette Kjær igen til Als Kirke, hvor hun denne gang - sammen med organist Troels Kold - vil fortælle om C.E.F. Weyses musik

ALS: Onsdag 2. oktober kl. 19.30 kommer Anette Kjær igen til Als Kirke, hvor hun denne gang - sammen med organist Troels Kold - vil fortælle om C.E.F. Weyses musik.

Weyse er mest kendt for sine populære morgensange (I østen stiger solen op, Nu titte til hinanden, Lysets engel går med glans), men han har skrevet meget andet, som f.eks. symfonier, kammermusik og opera.

Publikum vil få smagsprøver på nogle af de mindre kendte Weyse-værker, og ind imellem vil de to kolleger fortælle om såvel komponisten, hans liv og hans værker. Og der skal selvfølgelig også synges en del af hans elskede sange og salmer som fællessange.

Det vil vare en times tid, og der er gratis adgang.

Nyt flygel.

De to sangere skiftes som sædvanlig til at akkompagnere hinanden - og denne gang bliver akkompagnementet noget specielt, for aftenen bliver en indvielse af det flygel, som menighedsrådet i Als har fået bevilget af stiftsmidlerne.

Et 11 år gammelt (ungt) Yamaha flygel, størrelse C2, vil fremover stå og pynte i kirken, hvor fjernelsen af to bænkerækker har skabt plads til det. Og det vil i den grad komme til at pynte på lyden ved kirkens kommende koncerter.

Kommende arrangementer.

For at fejre det nye instrument i Als Kirke, kommer der - udover Weyse-aftenen - to ”Omkring et Flygel”-arrangementer onsdag 23. oktober og mandag 18. november, begge aftener kl. 19.

Her vil Troels Kold give smagsprøver på flyglets lyd, og han vil akkompagnere tdl. kirkesanger Lene Kold i nogle lieder og romancer, hvor flyglet også vil spille en fremtrædende rolle. Også Als-Øster Hurup Kirkekors julekoncert i Als Kirke torsdag 5. december vil indeholde store satser af Brahms og Mendelssohn, hvor flyglet også vil have en fremtrædende rolle.

Den helt ’officielle’ indvielse vil finde sted i begyndelsen af 2020, hvor der arbejdes på at få en toppianist af international klasse til Als Kirke - så flyglet kan få lejlighed til rigtigt at vise, hvad det kan!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...