Veteranbanen udvider toggangen og ELRO giver billetten

MARIAGER: Søndag 26. maj bliver en travl dag på havnen i Mariager og hos veteranbanen

Denne dag slår veteranbanen remiseportene op for alle sine motorkøretøjer, og i samarbejde med ELRO-Fonden viser veteranbanen, hvad danske fabrikker gennem snart et lille århundrede har præsteret at bygge af velfungerende motormateriel til en række af landets privatbaner.

Hele dagen vil det syde af aktiviteter på havnen i Mariager, idet Saltcentret og en række lokale foreninger afvikler Water Festival 2019.

Foto-særtog – Et spændende tilbud til fotografer:

Som noget nyt, vil nogle af togene køre som særlige foto-tog. Togene stander forskellige steder på strækningen – fjernt fra alfarvej, så fotografer kan få nogle skønne fotos med ”tog i landskabet”. Alle er naturligvis velkommen i foto-togene.

Spændende aktiviteter på Handest station

I pakhuset kan børnene på modelbanen selv køre en tur med den røde skinnebus mellem Handest og Frugtplantagen trinbræt.

På den fredede jernbanestation i Handest vil der dagen igennem være musikalsk underholdning af duoen Fjordens Sønner, der underholder med bl.a. Benny Andersen & Poul Dissing, Kim Larsen og Tørfisk.

1930 På stationen vil man kunne møde nogle skønne gamle veteranbiler, bl.a. en netop nyistandsat Ford A Tudor fra 1930

I veteranbanens kiosk har de voksne mulighed for at finde netop ”gaven” til ham/hende, der har alt, Her kan man f.eks. redde sig nogle gamle, sjove og kuriøse jernbaneeffekter: Hvem står ikke lige og mangler en rangerlygte, en særtogsplade, Danmarks Rejseforbindelser fra 1960 eller måske lige et skinnespiger?

Der er naturligvis også mulighed for at få sig en forfriskning i kiosken. – Eller hvorfor ikke tage madkurven med og nyde indeholder undervejs i de gamle personvogne eller på stationens borde/bænke?

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...