Filmen får premiere i Hadsund Bio i denne uge

HADSUND: Downton Abbey, populær serie i fjernsynet er nu også lavet som spillefilm, og har premiere i Hadsund Bio 1+2 på torsdag 26. september.

Lord Grantham

Livets vante gang i stuerne og køkkenregionerne på Downton Abbey bliver pludselig afbrudt, da der kommer brev fra Buckingham Castle om, at kong Georg V. og dronning Mary kommer på besøg på vej til Harewood House, hvor deres datter bor.

Lord Grantham og familien er selvfølgelig inviteret med til ballet på Harewood House.

Således får Crawley familien del i æren, selv om det nogle gange er svært at bevare den fine adelige facade over for tidens økonomiske udfordringer.

Anderledes står det til blandt tjenestefolkene, der ser frem til at tjene de kongelige, men opdager, at deres vante pladser – butler, kok, tjenere – vil blive overtaget af kongehusets udsendte stab.

Udsigt til kaos

Lady Mary ser kaos i øjnene og tilkalder mr. Carson fra hans pension, mens hendes påklæderske Anna sammen med mr. Bates forbereder en lille revolution i køkkenregionerne. Eller i det mindste et royalt kup.

For i bund og grund ved alle godt, hvor deres loyalitet ligger.

Og så skal familien lige sørge for at gamle lady Violet ikke laver en scene foran de kongelige, fordi hun har et horn i siden på dronningens hofdame, Maud Bagshaw.

Julian Fellowes og Michael Engler har kaldt hele Crawley-klanen og alle deres tjenestefolk sammen igen for at hylde TV-serien Downton Abbey med et forrygende – og selvstændigt – sidste kapitel.

Det kapitel bruger det kongelige besøg som omdrejningspunkt.

Pomp og pragt

Her er al den pomp og pragt, som hører til lejligheden, og som millioner af mennesker verden rundt er blevet forelskede i.

Og selvfølgelig hele det forrygende cast med Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Jim Carter, Brendan Coyle, Joanne Froggatt, Allen Leech, Penelope Wilson, Kevin Doyle, Maggie Smith og mange flere i spidsen.

Du kan i øvrigt fortsat se både Ad Astra og Toy Store 4 i Hadsund Bio.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...