Med udgangspunkt i sin bog tager forfatter og journalist Per Kuskner dig på rejse i Olsen Bandens elskede univers 1. oktober i Hadsund Kulturcenter

HADSUND: Skide godt, Egon!

Med udgangspunkt i sin bog - Min Tid i Gule Sokker - tager forfatter og journalist Per Kuskner dig på rejse i Olsen Bandens elskede univers, og det gør han tirsdag 1. oktober klokken 19 i Hadsund Kulturcenter.

Her skænkes på en gang Kulturkaffe over minderne om lusede amatør og andre elendige socialdemokrater fra filmene, vi kender så fortræffeligt.

Bennys erindringer

Der venter en fortælling fra Egon, Bennys og Kelds skæve, skøre univers.

Med små anekdoter, billeder og filmklip tager Per Kuskner dig med ind bag kameraet - ind i historier om Olsen Banden, som nyligt afdøde Morten Grundwald husker dem.

Det er nemlig hans anekdoter og erindringer, fortalt til Per Kuskner fra tiden som medlem af hele Danmarks Olsen Bande fra den første film i 1968 og til den sidste film 30 år senere.

Det kan kun blive en skidegod aften.

Landsforrædernes børn

Senere på efteråret - nemlig tirsdag 5. november skænkes mere Kulturkaffe - i skikkelse af en gribende beretning om ”landsforrædernes børn”.

Med afsæt i en række interviews med børn af efterkommere af Anden Verdenskrigs dømte landsforrædere fortæller forfatteren Anne-Marie Christensen om en skam, der i årevis har fulgt disse helt uskyldige børn.

Og dem var der faktisk rigtig mange af.

Efter Befrielsen i maj 1945 begyndte retsopgøret med de danskere, der havde samarbejdet med tyskerne eller kæmpet på tysk side under krigen.

I alt 13.521 danskere blev dømt og således udset til at bære den skam, det var for Danmark at blive besat og frem til 1943 som nation at have samarbejdet med tyskerne.

Den skam arvede deres børn ufrivilligt.

Det vi ikke taler om

Som nation har vi det med at tie om de de alvorlige og langstrakte følger, retsopgøret fik for efterkommerne af de dømte landsforrædere.

Blot ikke Anne-Marie Christensen, som ej heller er tavs 5. november.

Kulturkaffen i Hadsund serveres er et samarbejde mellem LOF Mariagerfjord, Frikvarteret, Ældre Sagen Hadsund og Mariagerfjord Bibliotekerne.

På Hadsund Bibliotek eller via himmerlandsbilletten.dk kan du købe billet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...