Unge corona-vagter står klar med håndsprit og venlige henstillinger

Julehøjtiden giver panderynker hos både sundhedsmyndigheder og epidemiloger.

Julehyggen og det årlige gaveræs kan nemlig let sætte turbo på smittespredningen i samfundet, men det skal et korps af unge corona-vagter være med til at sætte en effektiv stopper for i Mariagerfjord Kommune.

De unge står nemlig her op mod jul klar til at patruljere gågaderne i Hobro og Hadsund for at minde de julehandlende om vigtigheden af social afstand.

Borgmester Mogens Jespersen håber, at de handlende vil tage rigtigt godt i mod de unge.

- Mon ikke vi er mange, som mangler at få julegaverne i hus? Det kan skabe risiko for, at vi kommer lidt for tæt på hinanden, når de sidste gaver skal købes i vores lokale butikker. Derfor er det godt, at corona-patruljen nu er på pletten med håndsprit og venlige henstillinger om social afstand, siger borgmesteren.

Det er unge fra lokale foreninger, som bemander corona-patruljen, der er på gaden i de sidste dage op til jul.

Corona-patruljen er et samarbejde mellem foreningslivet og handelslivet i Hobro og Hadsund.

Borgmester Mogens Jespersen er glad for, at lokale kræfter trækker på samme hammel i den særlige situation.

- Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at holde coronavirussen nede her i julen. Derfor er det godt, at vore frivillige foreninger og handelsforeninger samarbejder om at sørge for, at vi trygt og sikkert kan handle her op til jul, siger Mogens Jespersen.

- Detailbutikkerne er presset på grund af udsigten til yderligere nedlukninger. Derfor håber jeg, at vi her i Mariagerfjord Kommune vil shoppe lokalt op til jul. Her skal vi passe ekstra godt på hinanden, og det er corona-patruljen på gaden for at minde os om, slutter borgmester Mogens Jespersen.

Udover Hadsund Roklub stiller Hadsund Skoleorkester, Kræftens Bekæmpelse, Hobro IK, Dch Hadsund og Mariagerfjord Ungdomsskole med mandskab til corona-patruljen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...