Børnene i børnehaven Frimærket i Norup har fået et fint certifikat fra Friluftsrådet for arbejdet med natur og miljø i børnehøjde.

NORUP: Børnene i børnehaven Frimærket i Norup har fået et fint certifikat fra Friluftsrådet for arbejdet med natur og miljø i børnehøjde.

- Derfor kunne børnene for første gang hejse det grønne flag 23. august, og dagen blev fejret med kage, saft og kaffe til alle der kom forbi, oplyser skoleleder Tom Ballentin. Kriterierne for at modtage dette fine flag er opfyldt bl.a. ved at Frimærkebørnene sammen med de voksne i børnehaven i den seneste tid har opbygget et solur, som nøje følges.

Ud over projekter omkring science i børnehaven, så opholder børnene sig hele dagen, hver dag året rundt i uderummet hvor der flittigt bliver arbejdet med naturaktiviteter og bevidstheden om at passe på naturen, som er en naturlig del af at gå i frimærket.

Sidegevinsterne ved at anvende naturen i den daglige pædagogik er mange. Her er højt til loftet og masser af fine læringsmiljøer med rig mulighed for at børnene helt naturligt udvikles på mange andre parametre end blot at passe på naturen. Alle sanser er spil både sommer og vinter i uderummets leg, hvor fantasi og kreativitet har frit udvikles.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...