Arbejdsgruppe vil gerne samle alle byens kræfter om at fejre stationsbyen Skørpings jubilæum i 2019

SKØRPING: Skørping by fylder 150 år i 2019. Derfor ind- bydes alle Skørpings for- eninger nu til stormøde på Kulturstationen i Salonen onsdag 24. januar kl. 19 for at planlægge, hvordan jubilæet skal fejres.

Det er den foreløbige arbejdsgruppe, der står bag stormødet, som følger op på et indledende møde 5. oktober 2017 i Bogby-Butikken.

Det var nemlig foreningen Bogby 9520, der tog initiativet, men arbejdsgruppen har også repræsentanter fra Skørping Borgerforening, Skørping Lokalhistoriske Arkiv og Rebildporten.

25 deltog i mødet i oktober og fik allerede flere ideer på bordet, blandt andet "Sta- tionsbyen fortæller", hvor byens ældste borgere efter planen skal opspores og interviewes, dramadokumentaren "Herman Bang og Skørping" og en form for udendørs skulpturpark eller udstillingsrum.

Nogle af projekterne har allerede fået økonomisk tilskud fra Rebild Kulturråd.

Andre ideer er blandt andet forskellige former for optræden af veterantog og togpersonale i gamle uniformer eller endog deltagelse af den nuværende dronning eller kronprinsen med familie.

Nu lægger arbejdsgruppen op til, at der etableres en egentlig jubilæumsforening i Skørping, fortæller Henrik Bugge Mortensen, formand for Bogby 9520.

"Vi håber, at alle foreninger vil sende formand og/eller næstformand til mødet, så vi allerede på mødet 24. januar eventuelt kan etablere en jubilæumsforening, som så skulle forestå det videre arbejde med de mange spændende forslag til fejring af jubilæet. Vi forestiller os, at en sådan forening, dannet bare til formålet, kunne være fornuftig at have, især når der skal søges penge til projekter, der er tværgående, altså med deltagelse fra flere forskellige foreninger", lyder det i indbydelsen.

Enkeltpersoner er dog også meget velkomne til at melde sig til forberedelserne..

En jubilæumsforening kan blandt andet også være med til at sikre, at arrangementerne ikke kommer til at overlappe hinanden.

Den foreløbige arbejdsgruppe til fejring af de 150 år består af Sven Erik Østergaard, Henrik Bugge Mortensen, Karl Peter Bevensee, Lise Rasmussen, Bodil Christensen, Inge Bjerre, Johan Rafaelsen og Birgit Møller Sørensen.

Der er også kontakt mellem Skørping og Arden, hvor man ligeledes planlægger at fejre de 150 år. Der er muligvis nogle jubilæumsarrangementer, de to jævnaldrende stationsbyer kan lave i fællesskab.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...