Stationsleder Niels A. Møller ved brandbilen, der har været i drift i ca. et år og fungerer tilfredsstillende.

ALS: Als Brandstation har i 2019 kørt 20 udrykninger. Siden stationen åbnede i 1997 er det blevet til 488 udkald. Det giver et gennemsnit på cirka 21 udkald pr. år.

Det oplyste stationsleder Niels A. Møller i forbindelse med nytårskuren på stationen.

Fem gange har brandbilen i det forløbne år kørt til Skelund, fem gange til Øster-Hurup, fem gange i Als, tre gange til Helberskov, en gang til Hadsund og en gang til Visborg.

Til årets 20 udkald mødte i alt 135 mand. 6,75 mand pr. gang. Alle udkald afgik inden fem minutter fra alarmen og med mindst fire mand, som beredskabsloven foreskriver.

Brandstationslederen oplyste også, at stationen i landsbyen har haft tilgang af en ny brandmand, der har taget grund- og funktionsuddannelsen.

- Vi er så i alt 12 brandmænd, men vi skal gerne bruge et par stykker mere, for at vi kan være sikre på at Als Brandstation stadigvæk kan stille med den rigtige bemanding på vores brandbil. Vi vil gerne have både mænd og kvinder til at søge ind som brand m/k. Vi har i dag kun en kvinde ansat, og hun gør det bare super godt. Hun har været tilknyttet Københavns Brandvæsen, hvor hun har været med på en døgnvagt her midt i december måned, sagde Niels A. Møller.

Han rettede i forbindelse med nytårskuren også en stor tak til byens største arbejdsplads JKF, der kun ligger nogle få meter fra brandstationen. Virksomheden stiller mandskab til rådighed i dagtimerne. Det mandskab er blevet tilkaldt tre gange i det forløbne år.

Stationslederen oplyste også, at den ny brandsprøjte, som man fik for et års tid siden, fungerer tilfredsstillende.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...