Informationsmødet starter kl. 19.00 og bliver afholdt i Rotunden i Hadsund Skole.

HADSUND: Har du besluttet, om din datter skal HPV-vaccineres? Kom og få mere viden på et informationsmøde, som afholdes af Kræftens Bekæmpelse i HADSUND

Det seneste år er antallet af danske piger, der bliver HPV-vaccineret steget markant – også i Mariagerfjord kommune. Det viser nye tal fra Statens Serum Institut. Men vi er endnu ikke i mål.

Derfor afholder Kræftens Bekæmpelse et informationsmøde mandag aften 25. februar for alle interesserede forældre: - Hver dag får én kvinde i Danmark konstateret livmoderhalskræft – en frygtelig sygdom, der også rammer helt unge kvinder. Heldigvis har vi en sikker vaccine, der kan forhindre 90 % af alle tilfælde af livmoderhalskræft. Det er dét gode budskab, vi ønsker at fortælle forældrene, siger Jytte Jørgensen lokalformand i Kræftens Bekæmpelse i Mariagerfjord kommune, der også henviser til annoncen.

HPV-vaccinen er gratis for piger fra 12 til 17 år.

Rigtig mange forældre har igen tillid til, at HPV-vaccinen er sikker, men nogle er måske stadig lidt i tvivl på grund af de seneste års debat.

- Derfor holder vi nu informationsmødet, så vi kan få fat i de forældre, der gerne vil vide mere om HPV-vaccination, og forhåbentlig gøre dem trygge ved at lade deres døtre vaccinere, fastslår Jytte Jørgensen.

På informationsmødet deltager læge Anders Mølby Nielsen som lægefaglig oplægsholder, der kan svare på de spørgsmål, forældre måtte have om HPV-vaccination.

Informationsmødet starter kl. 19.00 og bliver afholdt i Rotunden i Hadsund Skole.

Der er gratis adgang, og alle er velkomne.

9 facts om livmoderhalskræft og HPV-vaccination

1. Mindst 80 % af alle seksuelt aktive vil i løbet af deres liv blive smittet med HPV en eller flere gange.

2. HPV-smitten er mest udbredt blandt unge. Omkring 4 ud af 10 unge danskere under 30 år er smittet med HPV lige nu.

3. Hvert år får cirka 15.000 kvinder i Danmark konstateret celleforandringer.

4. Hvert år får cirka 6.000 kvinder i Danmark foretaget kegleoperationer for at fjerne forstadier til livmoderhalskræft.

5. Hver dag rammes én kvinde af livmoderhalskræft i Danmark – mere end halvdelen er under 50 år. Hyppigheden er størst blandt kvinder i 35-års alderen.

6. Danmark har den højeste forekomst af livmoderhalskræft i Norden.

7. Hvert år dør 100 danske kvinder af sygdommen – det svarer til to kvinder hver uge.

8. HPV-vaccination kan forebygge 90 % af alle tilfælde af livmoderhalskræft.

9. WHO anbefaler HPV-vaccination, og vaccinen tilbydes piger i stort set alle lande i Europa.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...