Kulturskolen tilbyder billedkunst, musik, dans og scenekunst

MARIAGERFJORD: På Mariagerfjord Kulturskole tilbyder de billedkunst, musik, dans og scenekunst, hvor nye elever - både børn og voksne nu kan tilmelde sig til opstart efter sommerferien, bl.a. Musikalsk Grundskoleundervisning for de yngste.

Kulturskolen underviser rundt i hele kommunen og på flere skoler. Her er der solofag og holdfag som billedkunst, dans, scenekunst, sammenspil og kor. Netop nu er der også åbent for tilmelding til Korskolens sangprøver - de søger sangglade drenge eller piger mellem 6-20 år.

Kreative fag for alle aldre

De fleste fag er for børn fra ca. 7 år, men hvis børnene har lyst til at komme i gang med et musikfag inden da, så kan de gå på et af Kulturskolens forskolehold. Her bliver musikken leget ind fra en tidlig alder, og børnene udforsker de mange forskellige instrumenter.

Herefter er der et væld af muligheder, så der er plads til at være kreativ på mange forskellige måder.

På billedkunstlinjen er der f.eks. plads til masser af fri fantasi. Her arbejdes med tegning, maleri, collage, former og farvelære og eleverne arrangerer også deres egne udstillinger.

Dramaeleverne laver rollespil og improvisationsøvelser mens eleverne på danseholdet danser fede koreografier, og så har begge hold nogle fede forestillinger i løbet af året.

For elever med et særligt talent og ambitioner er der mulighed for at blive en del af et 2 årigt talentforløb inden for enten musik eller teater. Her forbereder man bl.a. eleverne til optagelse på en videregående kreativ uddannelse.

Ny underviser til de yngste børn

Efter sommerferien støder en ny underviser til Kulturskolens forskole-team. De yngste elever skal lege med rytmer og spille musik sammen med Majken Kirkegaard, der er uddannet Almen Musiklærer fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

”Jeg har undervist de yngste i musik igennem de sidste ti år, og jeg glæder mig til at synge og spille en masse i Mariagerfjord. Alle børn kan synge og alle kan være med. Børn skal have det bedste, og det glæder jeg mig til at give dem” - fortæller Majken Kirkegaard.

Sammen med forskolelærer Sonja Paulsen skal Majken undervise Kulturskolens forskolehold. Det er f.eks. det populære Musikalsk Grundskole-hold for børn i 0.-3. klasse, som Kulturskolen nu kan tilbyde undervisning i på bl.a. Havbakkeskolen, Rosendalskolen, Bymarkskolen, Valsgård Skole, Hadsund Skole, Arden Skole og Mariager Skole.

Kulturfag for alle

Mariagerfjord Kulturskole lægger stor vægt på, at alle børn skal have mulighed for at opleve glæden ved kulturens mange fag.

Derfor har Kulturskolen bl.a. samarbejdsprojekter med både vuggestuer, børnehaver og skoler, så børnene får nogle anderledes kreative oplevelser i skoletiden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...