Du kan komme helt til tops i det nye 17 meter høje Toftebakketårn

ØSTER HURUP: Turene starter allerede torsdag aften 16. maj, hvor du kan komme med på guidet bustur ind i Tofte Skov.

Guiden vil undervejs inddrage dig i den spændende og flere hundredår gamle kulturhistorie, som knytter sig til skoven og området, og vise dig den enorme naturrigdom, som skoven gemmer på. Undervejs vil du med stor sandsynlighed blive mødt af skovens store bestand af vilde krondyr og vildsvin, som gennem græsning er med til at skabe en lysåben græsningsskov.

En kort vandretur fører dig til Bønderskoven, hvor de krogede og gamle egetræer byder velkommen. Under træernes store lysegrønne kroner ses tydelige tegn på vildsvinenes aktivitet og søgen efter føde. Lyt godt efter! Måske kan du høre spætten hakke i de udgåede træer, som huser en stor aktivitet af utallige insekter.

Turen har i sæson 2019 fået et nyt højdepunkt - bogstaveligt talt! Stig med til tops i det nye 17 meter høje Toftebakketårn, som smyger sig mellem bøgetræer op over trækronerne. Den høje opstigning belønnes med et betagende udsyn over Tofte Mose - hjertet af et af landets mest imponerende og spændende naturområder. Samtidig kan du ved foden af tårnet gå på opdagelse af den nyanlagte plankesti, der gør det muligt at udforske den ellers utilgængelige og enorme højmoseflade. Der er et begrænset antal billetter, så køb din billet nu på Lille Vildmosecentrets hjemmeside.

Fredag 17. maj, Bededag, kan du komme med på en guidet vandretur, hvor vi fra Tofte Sø via Nordsøstien bliver vi ført til én af Danmarks største naturperler - Tofte Mose.

Turens mål er plankestien på Tofte Mose, hvorfra vi kan opleve stilheden og de åbne vidder samt få indblik i højmosens dannelse og dens unikke dyre- og planteliv.

Det er som altid en god ide at have fornuftigt fodtøj på og medbringe en kikkert – vi kunne jo være heldige at få øje på nogle af mosens mange dyr.

Ferien slutter søndag 19. maj med en guidet tur i Elgenes Land. Sammen med guiden skal vi rundt i Mellemområdet for at spotte de 16 elge, de nye elgkalve og de mange krondyr. Vi kører med radioguidning, hvor I via jeres egen bilradio kan få guidning under hele turen. Undervejs vil der være flere stop ved udvalgte udsigtstårne og pavilloner i området.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...