For godt to år siden over tog Conni Wested og Ulrik Bjerregaard forpagtningen af Hadsund Færgekro fra Jens Nørgaard Jakobsen. Det har været to rigtig gode år, hvor værtsparret har fastholdt det, gæsterne altid har elsket ved den historiske kro

HADSUND: Hadsund Færgekro er idyllisk beliggende i det sydlige Hadsund. Et stenkast fra vandet på sydsiden af Mariager fjord. Tæt på Hadsunds gamle stationsbygning, hvorfra man i sin tid kunne tage toget til blandt andet Als, Bælum, Komdrup og Kongerslev.

Historien beretter også om stor aktivitet og livlig trafik, når rejsende kom og skulle med færgen videre nordpå. Nogle kom også til hest, og så blev hestene staldet op ved kroen, mens de rejsende hyggede sig i krostuen og måske valgte en overnatning. Der var ligeledes landbrug, købmandsbutik og bageri i tilknytning til kroen.

Kroen brændte i 1969 men blev straks genopført, og fra 1972 var det med Jens Nørgaard Jakobsen som en nærmest legendarisk krofatter. For to år siden gav han imidlertid stafetten videre til sine to mangeårige medarbejdere, Conni Wested, der har arbejdet på kroen i 36 år, og Ulrik Bjerregaard, der følger lige efter med hele 28 år bag kødgryderne på kroen.

- Ja, det er ikke lige en plads, man render fra, lyder det samstemmende og smilende fra parret, der er sammen om at drive kroen men ikke danner par privat. Jens Nørgaard Jakobsen hjælper i øvrigt fortsat til på kroen, hvor han bor i en lejlighed ovenpå. Han ejer fortsat kroen.

Et tons ål om året

Køkkenet på Hadsund Færgekro har udgangspunkt i det danske køkken – mange af de gode klassikere, og så selvfølgelig i portioner, der er til forstå og ikke levner megen appetit tilbage. Det gælder også, når man kaster sig ud i en af kroens signaturretter, pandestegte ål. Naturligvis fanget i Mariager Fjord.

- Vores pandestegte fjordål med flødestuvede persillekartofler er et kæmpe hit. Vi sælger omtrent et tons ål om året, så det bliver da til nogle tallerkner. Og alle ål er fanget i fjorden, lyder det fra Conni.

- Et andet stort hit er vores store, lækre stjerneskud på ristet brød, med hjemmelavet dressing og lækkert tilbehør. Og så har vi naturligvis også et stort udvalg i både bøffer og forskellige schnitzler, ligesom jeg også lige skal nævne vores store populære søndagsbrunch, der altid er et stort tilløbsstykke.

En god seng at sove i

Ud over lækkerier på tallerkenen har Hadsund Færgekro ti værelser i en hyggelig bygning lige over for kroen. Her er belægningen rigtig god, både i weekender og på hverdage.

- I hverdagene har vi mange forretningsfolk og håndværkere, mens det i weekender er rigtig godt besøgt af andre gæster, der vil nyde en dag eller to ved vores skønne fjord. Det er både weekendophold, golfophold og de mange, der tager et stop på deres færd gennem Danmark. Vi har blandt andre rigtig mange nordmænd, der har Hadsund Færgekro som første stop på deres tur, fortæller Ulrik.

Og når man nu alligevel er gæst og har sikret sig en seng for natten, så kunne man måske passende besøge kroens store og flotte vinkælder. Her er der i hvert fald mulighed for at smage unikke gyldne dråber fra det meste af verden. I vinkælderen arrangeres der i løbet af året også en række forskellige vinsmagninger og særlige vinarrangementer. Her er det som regel Jens Nørgaard Jakobsen, der øser ud af sin viden.

Selskaber i alle størrelser

Endelig er Hadsund Færgekro selvfølgelig også et oplagt sted, hvis der skal holdes fest.

- Vi kan have op til 120 gæster i Panoramarestauranten men har selvfølgelig også mindre lokaler, så vi kan have alle typer af selskaber. Og der er rigtig godt gang i bookinger, slutter Conni, der sammen med Ulrik har fået en superstart i spidsen for den historiske kro med den smukkeste beliggenhed i vandkanten af Mariager Fjord.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...