Anna Kjærsgaard, tidligere Hadsund-pige, har netop udgivet sin første bog: Her er jeg - sang, musik og yoga

HADSUND: Anna arbejder som musikunderviser for børn og opdagede tidligt, at flere af børnene var trætte, uoplagte, stressede og hun følte, at undervisningen for ofte handlede om at ”slukke branden” og at det faktisk ikke var særligt sjovt at undervise når børnene var så trætte.

Jeg var på dette tidspunkt begyndt at dyrke en masse yoga, som hjalp mig med at blive mere groundet og rolig, og gav mig mere overskud i hverdagen. Derfor fik jeg idéen, at prøve at snige yoga ind i min musikundervisning, for at se om det også havde en positiv effekt på børnene. Og dette viste sig at være en rigtig god idé.

Dette var startskuddet på hendes nye udgivelse ”Her er jeg – sang, musik og yoga”.

Bogen består af 11 sange, jeg har skrevet, der alle er bygget op omkring yoga. Både med de fysiske yogaøvelser som de fleste forbinder yoga med, men derudover arbejder bogen også med fokus, ro, fællesskab og kreativitet. Alt dette arbejder man nemlig også med, når man laver børneyoga. I bogen er der et helt kapitel med ekstraøvelser som er baseret på mindfulness. Disse øvelser kan laves i forbindelse med sangene og er med til at skabe bedre forudsætninger for ro og fokus i undervisningen.

Børnene elsker det, og har et behov for det. Børn i dag er spændt hårdt for med mange timer i skolen og mange forventninger. ”Her er jeg – sang, musik og yoga” er et nyt bud på bevægelse og musik i undervisningssammenhæng

Sangene er lavet således, at man også kan læne sig tilbage og lytte til sangene, og bare nyde dem uden yoga. Æstetikken betyder nemlig meget for mig, og jeg har forsøgt at skrive noget musik, derudover at have en pædagogisk funktion, også bare er god musik. Børn fortjener god musik lige så vel som voksne.

Bogen er udgivet igennem Forlaget Dansk Sang, som har gjort det økonomisk muligt for mig at hyre professionelle musikere til indspilningen af sangene.

Sidste år besøgt jeg den store bogmesse i BelleCenteret for første gang. I år deltog jeg som forfatter.

Fra skoleelev til forfatter

Anna Kjærsgaard fortæller her lidt om sig selv:

Elev på Hadsund skole. Startede med at spille trompet i Hadsund skoleorkester som 10 årig. Et par år efter begyndte jeg til klaver i Kulturskolen, hvor jeg havde Torben Riis Hansen som klaverunderviser. Han har betydet enormt meget for min måde at gå til musikken på. Gav mig lysten til musik! Torben døde pludseligt da jeg var 18 år, og jeg tænker stadig ofte på ham og ville ønske jeg kunne vise ham hvor langt jeg er nået med musikken.

Som 16-18 år havde jeg Tove Bisch til sangundervisning i kulturskolen, som også inspirerede mig til at fortsætte og nørde sangen.

Flyttede til KBH for at studere musikvidenskab på KBHs universitet, men en lærer på studiet spotter min interesse og evner indenfor musikformidling, og præsenterer mig for AM linjen – Almen musiklærer uddannelsen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor jeg bliver optaget i 2013. På uddannelsen er der en bred vifte af fag – korledelse, børnekorledelse, musikpædagogik, sang, klaver, teori, hørelærer m.m.

Det er derfor en privilegeret uddannelse - mange fag og meget undervisning. Jeg har sideløbende med min uddannelse undervist i diverse fag – korledelse, rytmik, sang, klaver, trompet, sammenspil, børnekor, babyrytmik, musikkarrusel.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...